אלופה אולימפית באיצטדיון

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין

"איצטדיון הסטארט-אפ" חצה השבוע את קו ה 21 אלף חברים. את האיצטדיון הקמנו לפני כשנה וחצי, ללא מטרות רווח, כפלטפורמה לשיתוף מידע ותמיכה הדדית בין יזמי ההי-טק הישראלי. אחת הסיבות לכך שהאיצטדיון הפך למוקד משיכה והשראה, הם הסיפורים האישיים של היזמות והיזמים שהסכימו לשתף את חוויתם האישית עם חברי הקהילה.

השבוע הגיעה לאיצטדיון יזמת היי-טק, שכבר הוכיחה בעבר את נחישותה ואת אומץ ליבה בנסיבות אחרות. זוהי מחזיקת המדליה האולימפית, הג'ודוקאית יעל ארד. הסיפור של ארד מושך קווי דמיון מקבילים בין עולם הספורט התחרותי לבין עולם היזמות המאתגר לא פחות ממנו. כך סיפרה לנו הספורטאית האולימפית יעל ארד:

בשנת 1996, אחרי 21 שנות קריירה, כשאני אלופת אירופה, סגנית אלופת העולם וסגנית אלופה אולימפית בג'ודו פרשתי בגיל 29. מייד עם פרישתי התחלתי ללמוד במרכז הבינתחומי בהרצליה (מחזור ב') מנהל עסקים. במשך עשר שנים ניהלתי את חברת PMI, שהתמחתה באלבומי איסוף לילדים ובהם "סופרגול".  בשנים אלו התפתחה PMI להיות החברה המובילה בישראל בתחום מוצרי פנאי ממותגים לילדים.

בשנת  2010 התחלתי ללוות את הסטארט-אפ מוגובי. לאחר שנתיים של ליווי כיו"ר החברה והובלת סיבוב גיוס ראשון התבקשתי ע"י המשקיעים לנהל את החברה כשלצידי היזם ויוצר מוגובי אייל שמי, שהתפנה לניהול התוכן והפיתוח של החברה. מוגובי הוא עולם וירטואלי לילדים, בו הילד מרכיב לעצמו את האווטאר שלו ובונה לו חיים שלמים שבמרכזם חיי קהילה עשירים ואינטראקציה חברתית עם ילדים אחרים.

לפני שנה וחצי, לאחר שמוגובי ישראל הפכה לחברה מובילה ורווחית והמודל העסקי של החברה הוכח, התחלנו בהכנות ליציאה לשוק הבינלאומי. ביוני 2012 השקנו את מוגובי בשוק הרוסי, וכיום אנחנו גאים להיות שותפים אסטרטגים של Mail.Ru כשמוגובי היא פלטפורמת ילדים מובילה בפורטל. ביוני השנה השקנו את הפעילות הראשונית בברזיל ובשנתיים הקרובות נשלים את מהלך החדירה לעוד ארבעה שווקים בין לאומיים.

המטרה המוצהרת שלנו היא להפוך לפלטפורמה עולמית שוקקת ילדים, רווחית ואטרקטיבית לבעלי עניין בתחום. אני מעריכה שעד סוף 2013 נחצה את הרף של מיליון ילדים פעילים על מוגובי בחו"ל, שיצטרפו למיליון הילדים הפעילים כבר בישראל.

איך את משווה בין חייך כספורטאית מקצועית לבין הניהול של מיזם היי-טק?

תהליך היזמות ,של יצירת יש מאין, הוא מרתק ומרגש בעיניי למרות הקושי האדיר שבסלילת הדרך ובחוסר הוודאות המלווה אותנו. בעסקים כמו בספורט, הדרך, התהליך, הם הדבר האמיתי הדורש תעצומות אדירות. היום, כשאני מסתכלת על הקריירה הספורטיבית שלי, על הפריצה של המחסומים הפסיכולוגיים, אני יודעת שכבר אז הייתי סוג של יזמת וניהול הקריירה הספורטיבית שלי היה דיי דומה לניהול יזמות בעולם העסקי. רק שאז זה הגיע ממקומות אינטואיטיביים שהונעו ע"י התשוקה להצלחה והיום אני מנהלת את הדברים עם אותו רעב להצלחה, אבל בכלים יותר מתודולוגיים.

ולנו לא נותר אלא לאחל ליעל ארד ולחברת מוגובי, שגם באיצטדיון הזה יזכו למדליה משלהם.



יעל ארד: אלופה אולימפית ב"איצטדיון הסטארט-אפ"



(פורסם ב"גלובס" – 9 אוקטובר 2013)

אהבתם? אל תשכחו לשתף!

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין

פוסטים נוספים

תקוות וחששות

בעוד סיכומי שנת 2015 ממשיכים עדיין להדהד ברקע, במיוחד לאור העובדה שזו היתה שנה מצוינת במבחן ההשקעות בהיי-טק הישראלי, הצלחות יפות בגיוסי

קיקסטארטר חוקרת

הסערה הפוקדת רבים מאתרי הטכנולוגיה וההשקעות בימים האחרונים כמעט ולא זכתה לסיקור בארץ: זאנו, פרויקט הדגל של קיקסטארטר, אתר מימון ההמונים, קרס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *