ברוך שעשני יזמת

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין

לכבוד יום האשה, שחל בשבוע שעבר, מלאו העיתונים במאמרים נוגים על הקיפוח המתמשך בעולם המערבי הנאור בכלל ובמדינת ישראל בפרט. הנתונים הסטטיסטיים שהתפרסמו הוכיחו שאפליית השכר במקומות עבודה נמשכת, ברמות הבכירות יש פחות מנהלות ממנהלים, ובדירקטוריונים של חברות ציבוריות זועקת היעדרותן הכמעט מוחלטת של דירקטוריות.

התחושה הכללית העולה מהמאמרים הרבים היא, שצירוף נסיבות אובייקטיביות יותר או פחות הופך את הקריירה של נשים למאתגרת יותר ורצופת מהמורות. אבל, מצד שני, זירת ההיי-טק הישראלי מלאה והולכת בשנים האחרונות ביזמות נמרצות (שימו לב: בעברית נכונה אמור "יזמת", כמו "גננת" או "טייסת") שאינן מחפשות תירוצים ומתייחסות לעולם הגברי הסובב אותן פשוט כעוד אחד מאותם אתגרים שצריך לתעדף את הטיפול בהם. לא תשמעו מהן תלונות על מר גורלן ועל אכזריות היקום, פשוט כי הן מבינות שיזמות, ממש כמו יזמים, אינן צריכות לבזבז את זמנן על תירוצים אלא חייבות להשקיע את מרצן במהלכים שבאמת נחוצים להצלחתן.

השבוע קראנו ב"איצטדיון הסטארט-אפ" בפייסבוק ליזמות ישראליות לספר לאלפי החברים באיצטדיון על החוויה האישית שלהן כיזמות ולשתף אותנו בתובנה אחת או שתיים. אני מביא כאן היום לקט נבחר מדבריהן מעוררי ההשראה.

 

עו"ד קרין מאיר-רובינשטין, מנכ"לית האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות (IATI)


Just Do It!

כמי שמנהלת כיום איגוד שמטרתו לדאוג לאינטרסים של תעשיית ההיי-טק הישראלית, אני רואה בשילוב הנשים בהיי-טק כאחת ממשימותיי החשובות. אבל לא בשל היותי אשה, ולא בשם הפמיניזם, אלא בשל סיבה מעשית ואף "הישרדותית" לענף ההיי-טק הישראלי. שכן – מבלי להגדיל את את הקהלים שנמצאים כיום בשוק העבודה בהיי-טק, לא נוכל בעוד עשור לתת מענה לכח האדם שיידרש לישראל בכדי להתמודד בשווקים הבין לאומיים.

כאמירה אישית – אני חייבת לציין שבמהלך הקריירה שלי תמיד הרגשתי שווה לחלוטין, ושבאפשרותי להגיע לכל תפקיד אם רק ארצה. מעולם לא חשתי שמנסים לעצור אותי מהתקדמות עקב היותי אישה. היחידה שיכולה היתה לעצור אותי זו אני עצמי! וגם אז זה היה קורה רק מבחירה שלי!

לכן אני אומרת לנשים שביננו  –  האמינו בדרככן ו…  !JUST DO IT.


ד"ר אורית מוסינזון, יזמת סידרתית

אין הנחות

להיות אישה יזמת זה להתעקש בקול שאת בדיוק כמו גבר יזם, אבל לדעת עמוק בלב שאת קצת אחרת.
זה להזכיר לעצמך ששוויון זכויות אומר שיוויון בהכל. וכששווים לא צריך לדבר על זה , צריך פשוט לעשות . 
וכן, זה להגיד בקול שאחת ההמצאות הכי שובינסטיות היא האפליה המתקנת. נשיות היא לא נכות, ויזמיות יודעות שאין להן הנחות .


נורית ברמן, מייסדת ויו"ר חברת ההשמה "עמדה"

ברוך שעשני אישה

האומץ שבהליכה אל הלא נודע המקצועי, הציל אותי. ושם, במקום ההוא של האי וודאות, של ההסכמה לוותר על חלומות של אחרים בחיי, וההסכמה להעיז להסתכל ללא תיוג על המתנות שקיבלתי ושמבקשות לבוא לידי ביטוי, יכולתי להמציא לי מקצוע, שהיה המקצוע שלי, שבו הקשבתי לסיפורים של אנשים שבדרך ככל טבעו בעולם מקצועי שלא היה נכון להם, וממקום אמיתי ואמפתי למצוא בתוכם את הקול שמסכים קצת לא לדעת וקצת יותר להעיז. ויכולתי לקחת את האהבה הטבעית שלי לחבר אנשים לאנשים ולעשות זאת בדיוק מדהים ולהפוך אותה למקצוע, ויכולתי לקחת את הצורך האדיר שלי להתחדשות ולשינוי ולהפוך אותם לכח שמוביל לחדשנות בעולם התוכן שלי. האומץ להסכים לראות את הקושי שיהיה לי לצמוח בתוך מבנים ארגוניים מסורתיים ולכן להעיז ללכת כאישה, עובדת סוציאלית לשעבר וחיפאית פועלית לשעבר, ולהקים חברה שבה אוכל לממש את מה שגיליתי על עצמי- את כל זה יכולתי לעשות בעיקר בזכות היותי אישה, שיכולה היתה כן לקחת 3 חופשות לידה שיאפשרו לה בכל פעם לצאת מהמסלול של ״הטייס האוטומטי״ ולבדוק את זכות הקיום של האמת של אתמול. כל אלה מביאים אותי לתובנה העיסקית והמקצועית העמוקה ש״ברוך שעשני אישה״.

 

יעל מונרוב וטל וולקוביץ, יזמות אתר האינטרנט לדור ה Y הישראלי "מה וזה"

רצינו להוכיח אחרת

קראנו מחקרים שמדברים על הדור שלנו, דור ה-Y, שאנחנו מבולבלים, לא נאמנים, נרקסיסטים ורצינו להוכיח אחרת, שאנחנו כוח. ויותר מזה, הייתה לנו תשוקה ליזום וליצור משהו שהוא שלנו. וכך נולד "מה זה". היום, חצי שנה אחרי, אנחנו יודעות שהצלחנו (למרות שזו רק ההתחלה). כששואלים אותנו מי אנחנו, אנחנו קודם כל עונות- יזמיות. הרגשנו שזה הזמן שלנו ותקפנו, ואנו חושבות שזה המסר שלנו.

אנחנו כל הזמן בחיפוש מתמיד אחרי התשובה לשאלה: "איך אנחנו יכולים לתרום לקהילה שלנו ולדור שלנו?" זו הליבה של הביזנס שלנו- לתת ערך מוסף לצעירים.


תמר יניב, מייסדת ומנכ"לית אתר האופנה הלוהט Preen.me

אז מה אם זה קשה יותר?

הרבה פעמים שואלים אותי מדוע החלטתי להפוך ליזמת. האמת היא שלא החלטתי. פשוט, לא היה שום דבר אחר שבשבילו הייתי מוכנה לקום בכל בוקר… אם יש לכן הזכות לבנות חברה, יהיה לכן העונג ליצור את סביבת העבודה שתמיד רציתן לעבוד בה ולהתייחס לעובדים שלכן באותה דרך שתמיד רציתן שיתייחסו אליכן… ולמה זה שונה עבור נשים יזמות? זה לא שונה, רק הרבה יותר קשה. אבל אין בזה שום חדש. כל אשה שאי פעם יצאה לעבוד יודעת את זה. אם את עשוייה מהחומר הנכון, את תרצי לעשות דברים. אז מה אם זה קשה יותר? "


עינת מצר, מנהלת השקעות בקרן ג'מיני והמקימה של ארגון "יזמיות"

סטטיסטיקות הן נחמתן של הלוזריות

אנשים נוטים להניח שהמציאות מוכתבת לנו, שאין ביכולתם לשנותה, ולמקד את מאמציהם במקומות שהם מעריכים שיוכלו להצליח בהם. איש (או אישה) אינו אוהב לצאת למלחמות אבודות מראש. כתפיסת עולם, תמיד העדפתי, להתמקד במה אני יכולה לעשות כדי להתקדם, ולא באיך היקום צריך להשתנות בכדי להכיל את רצונותיי. כשאת יוצאת לדרך, הסטטיסטיקות כלל אינן מעניינות. מעולם לא היה קל יותר להקים חברה אינטרנטית במעט משאבים ועם ידע התחלתי מוגבל. אנחנו ברות מזל לחיות במדינה כמו ישראל, שהיא מוקד בינלאומי של חדשנות, עם נגישות של ידע, כוח אדם איכותי, ומשאבים כספיים שמדינות אחרות יכולות רק לחלום עליהם. כל זה הוא כר פורה להזדמנויות עבור אנשים בעלי נטייה יזמית, והיתרונות הגלומים בהשתייכות למרחב ההזדמנויות הזה גוברים לעין שיעור על החסרונות, לכאורה, בהשתייכות למגדר מסוים. בקיצור, אם להיות בוטה, סטטיסטיקות הן נחמתן של הלוזריות. ולנו, לעומת זאת, יש עבודה לעשות…


שרון ארגוב, יזמת בתחום הקניות החברתיות און-ליין

יזמית – זו מי שאני

בשקט בשקט בלי ששמנו לב וכנגד כל הססטיסטיקות  – אני מוצאת פה, בארץ, המון נשים יזמיות. מצליחות. מוכשרות. בלתי מתפשרות או מתנצלות. אני מגלה בשנה האחרונה קבוצת איכותית ומופלאה של כאלה –  ההיא פתחה חנות תכשיטים מקסימה וזו מיבאת בגדים מאירופה, השנייה עושה ילד לבד ואחרות סטארט-אפים. שתיים הרימו חברה לעיצוב פנים, אחרת הקימה תנועה חברתית מעניינת, זו מגייסת תרומות בזמנה הפנוי, ההיא שהוציאה את הספר שחלמה עליו שנים, והאחת שהקימה מאפיה ביתית מתוקה. יזמיות אחת אחת.

אצלי זה תמיד ברירת המחדל – ה"דיפולט". אני מאמינה אדוקה ביכולת שלנו ליצור בדיוק את המציאות הנכונה לנו. בעשייה מדויקת , בלדעת מה נכון לך וללכת לקחת את זה. הקושי להתפשר על פחות מבדיוק מה שאת רוצה הוא לפעמים בעוכריי אבל ברוב הפעמים הוא כוח מניע.

יזמית – זו לא העבודה שלי. זה מי שאני.

 

אורנה ברי, היזמת הוותיקה מכולן, המדען הראשי לשעבר ומנכ"לית EMC ישראל

הרצון לקפוץ מעבר למגבלות

העידוד ליזמות לא בא מן הסביבה אלא מן הרצון לקפוץ מעבר למגבלות הסביבה במתן חופש פעולה ויכולת השפעה שולית גבוהה. משם זו ערנות יתרה להזדמנויות יצרניות ויצירתיות בכל מסגרת – הון סיכון ויזמות, ממשלה, חברה רב לאומית, העיקר – לקום בבקר ולדעת מה רוצים שיקרה בעוד עשר שנים ומהם הצעדים המוליכים לשם היום, מחר, ובעוד שלוש שנים.

 

(פורסם ב"גלובס" – 13 מרץ 2013, הפוסטים המורחבים וכן פוסטים נוספים נמצאים ב איצטדיון הסטארט-אפ )

 

 

אהבתם? אל תשכחו לשתף!

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין

פוסטים נוספים

תקוות וחששות

בעוד סיכומי שנת 2015 ממשיכים עדיין להדהד ברקע, במיוחד לאור העובדה שזו היתה שנה מצוינת במבחן ההשקעות בהיי-טק הישראלי, הצלחות יפות בגיוסי

קיקסטארטר חוקרת

הסערה הפוקדת רבים מאתרי הטכנולוגיה וההשקעות בימים האחרונים כמעט ולא זכתה לסיקור בארץ: זאנו, פרויקט הדגל של קיקסטארטר, אתר מימון ההמונים, קרס

תגובה אחת

  1. ועדיין זה נראה כטיפה במים.
    אני מכירה כל כך הרבה נשים מוכשרות שיכולות היו להיות מנכ"ליות נפלאות.
    הבעיה העקרית היא שכיום השוק אוהב מנכ"לים המגיעים עם הצלחות עיסקיות.
    עסקים=נסיעות גלובאליות מרובות. מה לעשות שרבות מהנשים לא מוכנות לשלם את המחיר של הניתוק הפיסי מהילדים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *