מה שקרה בוגאס נשאר שם

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין

כל אמריקאי מכיר את האימרה  המפורסמת: ״מה  שקורה בוגאס נשאר בוגאס״. הפרסומת הזו נראתה בשבוע שעבר נכונה יותר מתמיד. מאה וחמישים אלף המבקרים ב  CES – תערוכת הגאדג׳טים הגדולה בעולם – הסתובבו בין הדוכנים הנוצצים והשתעשעו עם מוצרי הצריכה הכמעט דמיוניים, כאילו אין  משבר כלכלי בעולם. כאילו אירופה איננה פועלת תחת איום של פירוק האירו ופשיטת רגל כללית וכאילו ענני המשבר הגלובלי אינם ממשיך להסתיר את פני השמש בארצות מהן הגיעו החברות שהשתתפו בתערוכה.

אלפי המבקרים שנדחסו בין דוכני החברות המציגות יכלו להשתעשע באשלייה של עולם עתידי מאיר פנים, מקושר ונוח עד בלי די. עולם, שבו המקרר מדווח לך שהחלב עומד להיגמר, המזגן נדלק מבעוד מועד כדי לקרר את החדר אליו הוא מנחש שאתה מתעתד להיכנס, הרכב החשמלי שלך נטען באופן מבוקר בשעות שבהן החשמל זול יותר ומכונת הכביסה שלך מועמסת על ידי רובוט חביב ויעיל, שאוסף את בגדיך המלוכלכים מהרצפה.

טכנולוגיות הטלוויזיה שהוצגו השבוע ב CES יתסכלו את כל מי שמרגיש גאווה על כך שהצטייד רק לאחרונה בטלוויזית LED מודרנית. כי הדבר הבא בעולם הטלוויזיה הוא טכנולוגיית 4K, שמאפשרת איכות צפייה כזו, שאין מה להשוות אותה לכל מה שראינו עד היום. ב – 4K יש גם בשורות טובות למשקיעים וליזמים: הם יצטרכו להקים סטארט-אפים שייצרו תוכן באיכות החדשה, שיפתחו מאגרי מידע יותר גדולים ויותר מהירים מאי פעם, שיבנו מתגים מהירים ויפתחו רשתות בעלות רוחב פס ואמצעי שליטה חכמים שיאפשרו לשידורי הדור הבא של HD להגיע אלינו הביתה.

עוד חזינו ב CES בניצחונו המוחלט של הטאבלט על כל פלטפורמת מיחשוב אחרת כיום. כל יצרני המחשבים, המסכים, המעבדים הגרפיים והטלויזיות, כולם הציגו טאבלטים כבסיס למשחקים, לאיחסון מדיה, לשליטה בטלוויזיה או כתחליף למחשב הנייד. יצרני המחשבים למיניהם מכינים במקביל  את הדור הבא של הניידים: הם יהיו קלים מאוד, יידלקו בפחות משלוש שניות ויהיו בעלי מסכי מגע שיזכירו למשתמש את חווית הטאבלט. האם זה יספיק בכדי להציל את חברות המחשבים מכניעה מוחלטת? קשה לדעת.

חברת מיקרוסופט הודיעה מבעוד מועד שזוהי לה ההופעה האחרונה בתערוכה. נראה שלא במקרה מיקרוסופט נוטשת את הבמה הזו. פשוט, עד להודעה חדשה, היא כבר לא רלוונטית לעולם הצרכנים. נקווה שתשוב במהרה.

בכניסה לאחד האולמות תלתה חברת אריקסון שלט ענק: ״איך זה שהטלוויזיה שלי לא יודעת במה אני אוהב לצפות? כיצד ייתכן שהאורות בבית לא מזכירים לי ששכחתי לכבות אותם?״ התשובות לשאלות האלו, ביחד עם האשליות המתוקות, נשארו בינתיים בלאס וגאס.

 

The New Nikon at CES 2012 – היא יפה, נעימה למגע ויעילה.

הכוונה למצלמה כמובן …  

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 טלוויזיות 4K של סמסונג.

דקות, קלות, תצוגה מדהימה, סאונד מצויין.

הדבר הבא בעולם הטלוויזיה!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

פריים סנס מדגימה: כך מודדים בגד! 

 

 

 

 

 

פריים סנס מדגימה: כך מנווטים בים התוכן של הטלוויזיה!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ביחד עם ינון ברכה, מנכ"ל פריים סנס

 

 

 

 

 

מיקרוסופט מציגה:

"קינקט" ל  XBOX 360

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מיקרוסופט מציגה:

מחשב הטאבלט הגדול בעולם, 70 אינץ' בפחות מ 5,000 דולר

 

 

 

 

נוקיה מציגה:

סמארטפון המבוסס על

 Microsoft Windows Phone

 

 

 

 

 

 

RIM

כאילו אין משבר, כאילו הכל נפלא…

דרך אגב – ה 9900 מבוסס מערכת הפעלה 7 שווה בדיקה.

 

 

 

 

 

 

 

טסלה – מכונית המירוץ החשמלית.

לעשירים ומפונקים בלבד.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SONY:

הקונספט של ה"אולטרה-בוק" – דק, קל, יכול לעבוד כטאבלט, יש לו עט.

המחשב האולטימטיבי שלי.

עדיין לא קיים במציאות, רק קונספט.

 

 

 

 

 

 

 

SONY:

מסך 3D פרטי לצפייה בסרטים ולמשחקים

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

גאווה ישראלית:

החברה המשותפת לטעינה אלחוטית

  Duracell – Powermat

 

 

דאגלס קירקלנד, הצלם המפורסם, מרצה בביתן של CANON.

האיש שצילם את  שון קונרי, לייזה מינלי, קירק דאגלס, רוברט דה נירו, סטיבי וונדר, מייקל ג'קסון, דאסטין הופמן, רוברט רדפורד, מריל סטריפ, ארנולד שוורצניגר, פול ניומן, סטיב ג'ובס, מדונה ועוד רבים אחרים לאלבומים ולתמונות השער המפורסמות ביותר שלהם. הוא גם צילם את מעבורת החלל קולומביה ממריאה אל התרסקותה וגם ליווה את צילומי הסרט "טיטאניק". בהרצאה שלו הוא סיפר על שיקולים לפתיחת צמצם רחב, על בחירת הפילם ועל שיקולים לתאורה נכונה. איש נחמד.

 

(פורסם ב"גלובס" – 15 ינואר 2011)

 

 

אהבתם? אל תשכחו לשתף!

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין

פוסטים נוספים

תקוות וחששות

בעוד סיכומי שנת 2015 ממשיכים עדיין להדהד ברקע, במיוחד לאור העובדה שזו היתה שנה מצוינת במבחן ההשקעות בהיי-טק הישראלי, הצלחות יפות בגיוסי

קיקסטארטר חוקרת

הסערה הפוקדת רבים מאתרי הטכנולוגיה וההשקעות בימים האחרונים כמעט ולא זכתה לסיקור בארץ: זאנו, פרויקט הדגל של קיקסטארטר, אתר מימון ההמונים, קרס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *