סטארט-אפ כל הזכויות

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין

לפי מחקרים, תושבי ישראל ומדינות ה – OECD מנצלים בממוצע רק כמחצית מהזכויות המגיעות להם לפי החוק. הסיבה המרכזית לשיעור הנמוך הזה הינה חוסר במידע. הפער הגדול בין הזכויות המוקנות לאזרחים לבין ניצולן בפועל מתקיים בכל שכבות האוכלוסיה ובכל המגזרים. על הפער הזה מנסים יזמי ההיי-טק ארז פרלמוטר ואמתי קורן לגשר בעזרת הסטארט-אפ האינטרנטי "כל-זכות".

"כל-זכות" הנו מיזם ללא כוונת רווח. זהו אתר אינטרנט, המהווה אנציקלופדיה מקיפה, אמינה, עדכנית ונגישה של זכויות תושבי ישראל. מטרת האתר: לרכז בכתובת אחת ( www.kolzchut.org.il ) את מאגר הידע המקיף ביותר בישראל בתחום הזכויות, כדי להגביר את מודעות הקהל הרחב לזכויותיו ולהקל על מימושן. כל-זכות פועל במתכונת דומה לויקיפדיה. האתר מתבסס על עורכי ידע מורשים, מומחי תוכן מעולם העמותות, האקדמיה והממשל. הציבור הרחב מורשה אף הוא לשלוח הצעות לשינויים ותוספות, הנבדקים על ידי העורכים. האתר הושק באוקטובר 2010 ועשרות עמותות, גורמים ממשלתיים, עיריות, ארגונים חברתיים וגופי אקדמיה כבר משתפים עמו פעולה. היזמים מדווחים על למעלה מ 50 אלף מבקרים ב"כל-זכות" מדי חודש. המבקרים מקבלים מידע על זכויותיהם בתחומים מגוונים כמו תעסוקה וזכויות עובדים, דיור ושיכון, משפחות חד הוריות, עולים חדשים, נפגעי תאונות דרכים, אסירים משוחררים, בריאות ומחלות, עובדים זרים, ניצולי שואה ועוד.

ולסיפור האישי: ארז פרלמוטר, רס"ן (מיל.) בחיל האויר, היה בצוות המייסד של אתר P1000 הישראלי וסמנכ"ל פיתוח עסקי בחברת קסמבה. כיום, ארז הוא מנכ"ל הסטארט-אפ דופה מיוזיק. "מעורבות חברתית הייתה שד שתמיד נכח בתוכי ולפני כחמש שנים נתתי לו דרור. מפעילותי במגזר השלישי למדתי, שהבעיה של מידע נגיש זועקת לשמיים. ראיתי עובדים סוציאליים ופעילים עם לב גדול המסייעים לציבור במידע על זכויותיהם, ללא שום מערכת מידע תומכת. אני דובר את שפת האינטרנט ומנסיוני – הטכנולוגיה ויכולות אתרי השיתוף החברתי שתפסו תאוצה בשנים האחרונות, מאפשרים פתרון אפקטיבי וזול. החזון הוא שכולם עוזרים במידע לכולם ולמען כולם."

אמתי קורן ניהל את חברת תפנסופט ומכר אותה לחברת מרקורי לפני מספר שנים. "הייתי בן 53, במצב כלכלי טוב, וחיפשתי לעשות משהו חיובי. רוח היזמות הטכנולוגית קראה לי לחפש שילוב חברתי-יזמי-טכנולוגי. המפגש שלי עם ארז הוליד את המיזם. זהו הסטארט-אפ השלישי שאני מוביל ב-20 השנים האחרונות, אבל אני נהנה יותר מאי פעם!"

הקמת המיזם התאפשרה בזכות תרומות כספיות של היזמים עצמם, ובנוסף קרנות חברתיות, גופים עסקיים ותורמים פרטיים. היזמים של כל-זכות מחפשים תורמים נוספים, על מנת לממן את המשך צמיחתו ועצם קיומו. בעיניהם, אנשי ההיי-טק הם המועמדים הטבעיים לתרום ל"כל-זכות". לדבריהם: "אנשי ההיי-טק הישראלי הם אנשים ערכיים ואכפתיים.המעורבות החברתית שלהם כיום נעה מ LIKE בפייסבוק ועד צביעת בתי קשישים ומתן שיעורים פרטיים בהתנדבות. "כל-זכות" מהווה הזדמנות יוצאת דופן לקהילת ההיי-טק להירתם לפרויקט לאומי, העוסק בתחום מרכזי לחיי כל תושבי ישראל: מימוש זכויות. שיעור מימוש הזכויות הממוצע בישראל הוא רק כ 50%. כל תוספת של 1% משמעותה כ 100 מליון ש"ח בשנה, שיגיעו לאנשים הזקוקים לכך."

דרך אגב, הזכות לתרום ולעזור לזולת לא מתוארת באתר. את הזכות הזו עלינו ללמוד ולממש בעצמנו.

(פורסם ב"גלובס" – 4 דצמבר 2011)



אהבתם? אל תשכחו לשתף!

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין

פוסטים נוספים

תקוות וחששות

בעוד סיכומי שנת 2015 ממשיכים עדיין להדהד ברקע, במיוחד לאור העובדה שזו היתה שנה מצוינת במבחן ההשקעות בהיי-טק הישראלי, הצלחות יפות בגיוסי

קיקסטארטר חוקרת

הסערה הפוקדת רבים מאתרי הטכנולוגיה וההשקעות בימים האחרונים כמעט ולא זכתה לסיקור בארץ: זאנו, פרויקט הדגל של קיקסטארטר, אתר מימון ההמונים, קרס

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *