בית חכם למדי

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין

חברת אפל הצליחה לאכזב את רוב מעריציה בשבוע שעבר בהכרזתה המשעממת על מערכת ההפעלה החדשה שלה למכשירים ניידים, ה iOS 8. מעבר לשיפורים כאלה ואחרים בחוויית המשתמש, רבות מהתכונות ששיחררה אפל במערכת ההפעלה החדשה שלה נראות יותר כמו ניסיון להדביק את יכולותיה של מערכת ההפעלה המתחרה – האנדרואיד – ולא באמת מרשימות במהפכנות שלהן או בתפיסתן פורצת הגבולות.

מוקדם מדי להעריך האם אפל מפנה את מקומה כחברה חדשנית ומהפכנית שקובעת מדי פעם דפוסי התנהגות וצריכה חדשים אצל מאות מיליוני אנשים ברחבי העולם. או שמא, חלילה, תמו להן המהפכות ומכאן ואילך עלינו להתרגל לשיפורים ושידרוגים, שאומנם יהפכו את המכשירים שבידינו לנוחים, מהנים ומועילים יותר, אבל לנו לצפות להפתעות מטלטלות, כמו אלו שזכינו להן בעשרים השנים הראשונות של מהפכת המובייל?

אחת ההכרזות המעניינות של אפל בשבוע שעבר, למרות שגם היא לא היתה דרמטית או מהפכנית, סימנה תחום חדש בחיינו, עליו מתכוונת חברת אפל להשתלט: הבית שלנו. ליתר דיוק, הבית החכם שלנו, בהנחה שבאמת אנחנו חפצים שיהיה כזה. שכן, על פי החזון של אפל, לא רחוק היום בו נשלוט על כל המכשירים הרבים שבביתנו, מהמקרר דרך המזגנים ועד למכונת הכביסה, ובנוסף להם גם התריסים, הדלתות, התאורה וטמפרטורת הבית, באמצעות מכשירי האייפון שלנו.

לא היה חידוש טכנולוגי אמיתי בהכרזתה של אפל. כל מה שהצהירה החברה שיעבוד יום אחד בבית החכם שלנו כבר זמין ועובד היום, במסגרת מוצרי שליטה ובקרה של חברות אחרות. אבל, אפל היא בכל זאת אפל, וזהו יתרונה הגדול.ולכן, עם שיחרורה הרשמי של גירסת ה iOS 8 והצטרפותן העתידית הצפויה של חברות רבות, המייצרות מכשירים שונים לשימוש ביתי, למעגל התמיכה במערכת זו, עתיד שוק הבתים החכמים להשתנות. באמצעות חשבון הבנק האינסופי שלה, הנוכחות המסיבית שלה בשווקים הבינלאומיים והמיתוג המוביל שלה, אפל מתכוונת להשתלט על שוק הבית החכם ולהפוך אותו לשוק מבוסס אייפון או אייפד.

למען האמת, כמי ששישה מכשירי אייפון כבר דבוקים היטב לידי בני משפחתו והמוזיקה המושמעת בביתו מבוססת אייטיונס ואייפודים, אני חייב להודות שיש משהו קצת מרתיע במחשבה שהמקרר, המזגן ומערבל המזון שלנו יישלטו על ידי אותה חברה ממש. ואם לא על ידי אותה חברה, אז כנראה על ידי המתחרה שלה, גוגל, שהוכיחה את כוונותיה הרציניות בתחום הבית החכם כשקנתה לאחרונה את חברת הטרמוסטטים המקוונים Nest בלמעלה משלושה מיליארד דולר.

אגב, המייסד של Nest, טוני פיידל, פרש מאפל – שם הוא היה המוח שמאחורי האייפוד – בשנת 2010, כדי להקים את החברה אותה מכר למתחרה המרה גוגל שלוש שנים מאוחר יותר.

המלחמה הזו על השליטה בבית שלנו תהפוך אותו מן הסתם לחכם למדי. יש סיכוי שהתחרות העזה בין ענקי ההיי-טק תשפר את איכות החיים שלנו, שייהפכו נוחים יותר וגם מהנים ובטיחותיים יותר.

בקצב הזה, חמש שנים מהיום נוכל לקנות "דירת ארבעה חדרים מבוססת אנדרואיד בהוד השרון". לחתונה של הדודנית האהובה נקנה את הטאבלט החדש של סמסונג "המדווח לך בכל רגע נתון היכן נמצא בעלך הטרי, שלא ייעלם לו אי שם ושחלילה לא יפתיע אותך בבית". ואילו המועמדים היקרים שלנו לנשיאות המדינה יוכלו לדווח בהצהרות ההון שלהם על "חמש דירות מקושרות ביניהן על ידי iOS 13, בעלות תריסים הנסגרים אוטומטית בהתקרב חוקרי מס הכנסה ודלתות בעלות מענה קולי אוטומטי הנשמע למרחוק: אני צנוע, אני צנוע, אני צנוע!"

(פורסם ב״גלובס״ – 10 יוני 2014)

אהבתם? אל תשכחו לשתף!

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין

פוסטים נוספים

תקוות וחששות

בעוד סיכומי שנת 2015 ממשיכים עדיין להדהד ברקע, במיוחד לאור העובדה שזו היתה שנה מצוינת במבחן ההשקעות בהיי-טק הישראלי, הצלחות יפות בגיוסי

קיקסטארטר חוקרת

הסערה הפוקדת רבים מאתרי הטכנולוגיה וההשקעות בימים האחרונים כמעט ולא זכתה לסיקור בארץ: זאנו, פרויקט הדגל של קיקסטארטר, אתר מימון ההמונים, קרס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *