מוכ-RIM בלבד

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין

בשנה שעברה דיווחתי כאן על החלטתי הדרמטית לנטוש את הבלקברי האהוב לטובת האייפון החדשני והאלגנטי. זה הזמן להודות: לא באמת נטשתי. אומנם, רכשתי לי אייפון באותו המחיר שבו יכולתי לרכוש טלויזיה מובילה בעלת מסך 42 אינץ' HD ; ובנוסף גם טענתי לאייפון החדיש שלי את כל האפליקציות החיוניות לשימור הפופולאריות המידרדרת שלי בקרב בני משפחתי היקרה; וגם השקעתי שעות רבות בלימוד ההקלדה המעצבנת על מסך שטוח; למדתי אפילו לבטל מדי פעם את התיקון האוטומטי והמתסכל של שגיאות כתיב.

אבל אחרי כל אלה, ולאחר שעות רבות של מאמצים כנים להתאהב באייפון, פרי היוצר של הגדול מכולם, הנני לדווח כאן באופן חד משמעי: הבלקברי הוא עדיין הפתרון הטוב ביותר לדואר אלקטרוני נייד. כל שאר הסמארטפונים שמנסים לספק פתרון עסקי לדואר אלקטרוני הם אכן נסיונות מעניינים וחביבים למדי, אבל הם עדיין רחוקים מאוד מחווית השימוש שלה זכו משתמשי הבלקברי מזה שנים. ולכן, הבלקברי הישן והטוב עדיין איתי, מוכן ומזומן ליום פקודה, שמדי פעם אכן מזדמן לו.

וכל זה הופך את הסיפור של RIM למתסכל עוד יותר. החברה הזו קמה ב 1995, שנים לאחר התבססותן של מוטורולה ונוקיה כיצרניות מובילות של מכשירים סלולריים. אבל RIM עקפה אותן בסיבוב. קרנות הון סיכון השקיעו ב RIM כ 30 מליון דולר ואיפשרו לה לפתח טכנולוגייה מובילה וייחודית בתחום התקשורת הסלולרית, תוך דגש על אבטחת מידע, נגישות גבוהה ונוחות הפעלה יוצאת דופן. השילוב בין ארגונומיה מושלמת וממשק משתמש מבריק הפכו את מכשירי הבלקברי ללהיט בקרב מליוני משתמשים, רבים מהם מנכ"לים ונושאי משרות בכירות (עיינו ערך: נשיא ארה"ב, ברק אובמה).

RIM יצאה להנפקה ציבורית בשנת 1998 ומאז החלה לנסוק כמטאור בעולם הסלולר. בשנת 2007 הגיעה המנייה למחיר שיא של כ 145 דולר. בשנת 2009 הסתכמו המכירות של RIM בלמעלה מ 11 מיליארד דולר והמגזין פורצ'ן הכתיר אותה כחברה בעלת שיעור הצמיחה המהיר בעולם. שלוש שנים מאוחר יותר נמצאת המנייה של RIM  השבוע באיזור ה 7.3 דולר, המקום בו היתה בשנת 2003. לראשונה זה שמונה שנים החברה מדווחת על הפסדים, היא נאלצת להודיע על פיטוריהם הצפויים של 5,000 עובדים והדובדבן שעל הקצפת: דחייתה של השקת הבלקברי 10, המכשיר שאמור להוציא את RIM מהבוץ, לשנת 2013.

לאור כל אלה, לא נותר לאוהדים המושבעים אלא לקוות שמישהו ירכוש את השאריות של RIM וישמר את יכולותיה. אם למישהו הזה קוראים במקרה מיקרוסופט, זו עשויה להיות הרכישה החשובה ביותר והנכונה ביותר של הענק מרדמונד מזה שנים רבות. משתמשים רבים יכירו למיקרוסופט תודה על כך, אני בטוח.

(פורסם ב"גלובס" – 11 יולי 2012)

 

 

אהבתם? אל תשכחו לשתף!

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין

פוסטים נוספים

תקוות וחששות

בעוד סיכומי שנת 2015 ממשיכים עדיין להדהד ברקע, במיוחד לאור העובדה שזו היתה שנה מצוינת במבחן ההשקעות בהיי-טק הישראלי, הצלחות יפות בגיוסי

קיקסטארטר חוקרת

הסערה הפוקדת רבים מאתרי הטכנולוגיה וההשקעות בימים האחרונים כמעט ולא זכתה לסיקור בארץ: זאנו, פרויקט הדגל של קיקסטארטר, אתר מימון ההמונים, קרס

4 תגובות

  1. BB שמריץ חלונות 8? צריך להיות מעניין….

  2. לפעמים כדאי לחשוב על האופציה שאנחנו פשוט מבוגרים מידי מכדי להשתנות.

    כמו שאמא שלי המשיכה להשתמש בטלפון חוגה עד שאי אפשר היה להשיג כזה יותר, וכמו שוודי אלן עדין משתמש במכונת כתיבה… גם לנו קשה לשנות הרגלים… כך גם ה BB ישמר כמוצג וכמיילסטון חשוב במוזיאון הורטואלי של הטכנולוגיה לצד מכונת הכתיבה וטלפון החוגה.

    האם MS תרכוש מוצג למוזיאון?

  3. גם מנכ״לים חשובים ביותר רוצים מהטלפון שלהם יותר … שלא לדבר על פשטות השילוב של איפון במערכות אירגוניות קיימות. ללא השקעה נוספת. יחד עם זאת, עקב היכולות המוגבלות של הבלקברי הוא מתברר כמכשיר חסכוני ביותר – בעיקר בעלויות נדידה (נתונים).

  4. זה רק מדגיש עד כמה העולם הזה של Consumer Electronics הוא אכזרי והפכפך. במיוחד בתחום שלא מפסיק להתחדש כמו טלפונים/מכשירים ניידים. RIM מצטרפת לגוויות של מוטורולה ונוקיה. מישהו זוכר את השליטה ללא עוררין של טלפון ה-STARTAC של מוטורולה? וזה דרך צג בן שורה אחת.. מי חשב שצריך יותר? והמהפיכה של נוקיה שהכניסה מסך LCD עם ממשק משתמש "חכם"? למרבה הצער RIM, כמו חברות רבות וטובות אחרות, החמיצה את ה"גל הבא" והפכה לקורבן טיפוסי של Innovator Dilemma. שוק הצרכנים איננו סלחני לאלו שמחמיצים גלים…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *