בתוך שלל הדיווחים, מאמרי המערכת והפרשנויות סביב ביקורו של הנשיא ברק אובמה בישראל, לא מצאתי תשובה לשאלה קריטית והרת גורל: מהו המכשיר הסלולרי המשמש כיום את נשיא ארצות הברית? כולנו זוכרים את הבלקברי הנשיאותי, המכשיר שהיה מזוהה כל כך עם הנשיא הטרי ברק אובמה לפני ארבע שנים, עם בחירתו לקדנציה הראשונה שלו. הנשיא צולם אז לעתים תכופות, כשהוא אוחז בבלקברי שלו, כותב אימייל ומשוחח בסלולרי שלו עם מקורביו.
הקדנציה הראשונה של אובמה חלפה לה ועימה גם תהילת העולם של המכשיר האהוב. הבלקברי, באדיבותה של חברת RIM , שנקלעה למשברים קשים, היה למכשיר נישה בעל נתח שוק הולך וקטן בעולם הנשלט ביד רמה על ידי האייפון ומכשירי האנדרואיד למניהם. האייפון, שהיה בן קצת יותר משנה כשנבחר אובמה לקדנציה הראשונה שלו, הפך להיות סמל לקידמה וחווית משתמש חסרי תקדים. בשלב מסויים הוא חדר גם לעולם העסקי שדבק עד אז בבלקברי הישן והטוב, והדיח אותו מגדולתו. לא עזרה לבלקברי אפילו העובדה שהוא היה הסמארטפון הנוח ביותר להקלדה ולטיפול באימייל, עד שקברניטי חברתRIM נכנעו סופית בתחילת שנה זו והכריזו על הדור החדש של המכשיר, שהוא בעל מסך מגע ונטול מקלדת.
ואולם, בזמן שבעולם הסמארטפונים התחוללה מלחמת ענקים בין סמסונג לבין אפל ואולי אפילו מיקרוסופט, הנשיא אובמה שמר על הבלקברי שלו. בספטמבר 2012, במהלך מערכת הבחירות לקדנציה השנייה שלו, צולם אובמה כשהוא מתקשר לבוחרים פוטנציאליים ממטה הבחירות של המפלגה הדמוקרטית בפלורידה. בשלב מסויים הגיש לו מנהל המטה אייפון, על מנת שיחייג ממנו. הנשיא התקשה להשתמש במכשיר. הוא לא הבין כיצד מחייגים ללא מקלדת ולאחר מספר נסיונות ויתר ועבר לבלקברי הישן והטוב. כתב הוושינגטון טיימס שהיה עד לאירוע דיווח שהנשיא נראה מבולבל ונרגז. היה נחמד מצד אנשיו אילו הסבירו לנשיא שאם קשה לו לחייג, הוא גם יכול לתת לאייפון הוראות לביצוע על ידי מתן פקודות קוליות.
לא מזמן פירסם המגזין האינטרנטיZDNET רשימה של גאדג'טים החביבים על הנשיא אובמה. מסתבר שלנשיא יש אייפד-3, מחשב נייד מקבוק-פרו של אפל ומחשב נייד נוסף מתוצרת DELL. אבל, שימו לב, הנשיא עדיין מחזיק שני מכשירי בלקברי 8300 ואילו בלימוזינה הנשיאותית המשוריינת יש לו מכשיר בלקברי 8900 שנשאר בה באופן קבוע. אובמה הוא משתמש כבד ולפיכך, כמצופה, האי-מייל הנשיאותי מאובטח כהלכה על ידי רשות ה NSA האמריקנית.
מענין אם זכר להזמין לעצמו חבילת גלישה מוזלת לקראת ביקורו בארץ. לפחות בעניין אימייל הוא מסודר – השירות הבין-לאומי של בלקברי מעניק גישה מאובטחת במחיר קבוע לשרתי האימייל של החברה בכל מקום בעולם, אפילו בישראל.
WELCOME, אדוני הנשיא !
(פורסם ב"גלובס" – 20 מרץ 2013)