שגריר קוריאה מפרגן לישראל

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין

בשנת 1993 פנה צוות טלויזיה קוריאני לשגרירות ישראל בסיאול בבקשה לעזרה. הצוות הכין כתבת תחקיר על החינוך בישראל וחפץ לתעד משפחה ישראלית אמיתית. דוד רוט, המשנה לשגריר ישראל, החליט לקשר את כתב הטלויזיה הקוריאנית לזוג צעיר, היא מורה והוא איש היי-טק, הורים לשני ילדים צעירים, הגרים בדירה צנועה באשדוד. השילוב הזה בין מהנדס בהיי-טק, מורה בתיכון ושני ילדים ישראלים, נראה לאנשי הטלויזיה הקוריאנית אטרקטיבי ומעניין והם המריאו במטוס בדרכם אל ארץ הקודש.

הצוות הזה הגיע אלינו הביתה לקראת ערב. קודם לכן כבר ביקרו במספר בתי ספר והתרשמו מקרוב מהחינוך במדינה. התלהבותם היתה רבה. הביקור אצלנו, זוג צעיר, אני בהיי-טק ואשתי בחינוך, ושני ילדינו, הווה עוד ציון דרך במסלול להבנת עוצמתה של מערכת החינוך בישראל. הם ראיינו אותי ממושכות והתמקדו בלימודיי בתיכון ובטכניון ובעבודתי כמהנדס. את אשתי הם שאלו בהרחבה בנושאי עבודתה כמורה לביולוגיה וכמחנכת. בשלב מסויים ניגשתי לרחוץ את הילדים באמבטיה. זה היה 'סקופ' אמיתי עבור הקוריאנים: הגבר הישראלי, איש היי-טק נאור, חוזר הישר הביתה אחרי העבודה, מבלי לעבור קודם באיזשהו פאב, ובנוסף – לא יאומן – עוסק במקלחות לילדים.

עברו שנים. דוד רוט הוא היום ראש חטיבת הדרכה במשרד החוץ. הילדים הקטנים שצולמו בכתבה הם היום חיילת בצה"ל ותלמיד כיתה י"ב. האבא שלהם עדיין בהיי-טק, האמא עדיין בענייני חינוך. כתבת הטלויזיה ההיא שמורה אצלנו בקלטת וידיאו. באירוע "צו שמונה לברצלונה" בשבוע שעבר התכבדתי לארח על הבמה את שגריר דרום קוריאה בישראל, מר יאנג סאם מה. השגריר סיפר, שלאחרונה פנה אליו צוות טלויזיה ישראלי, שמנסה להתחקות אחרי הסיבות להצלחה המדהימה של החינוך הקוריאני.  בעוד החינוך בישראל הולך ומידרדר, מערכת החינוך המעולה בדרום קוריאה זוכה להכרה בין לאומית. שגריר קוריאה סיפר לקהל בנדיבות רבה, כי לדעתו החינוך בישראל הוא עדיין מהמתקדמים בעולם. "אל תשפטו רק את התוצאות בבתי הספר", אמר, "לנו בקוריאה יש רק זוכה אחד בפרס נובל, וזוהי בכלל זכייה בפרס נובל לשלום. אבל אתם, הישראלים והיהודים, מחזיקים בערך ברבע מפרסי נובל שהוענקו אי פעם. זה חינוך!"

השגריר יאנג סאם מה המשיך לפרגן לנו. ההיי-טק בישראל, לדעתו, הוא מהמובילים בעולם. מרכזי הפיתוח של סמסונג ושל LG באיזור תל אביב הם הוכחה לכך. הספר "אומת הסטארט-אפ" תורגם לאחרונה לקוריאנית, הפך לרב-מכר, וחברות רבות דורשות ממנהליהן לקרוא את הספר כדי ללמוד מההיי-טק הישראלי. "אנחנו מנסים להבין את הגורמים למקוריות והיזמות שבהיי-טק הישראלי. אולי השורשים היהודיים שלכם הם הסיבה? ביסוד היהדות נמצאים הספקנות והדרישה לדעת. אתם מפקפקים בכל דבר, אפילו בקיומו של אלוהים, ואולי בגלל זה אתם כל כך מתקדמים? אתם פשוט חייבים להבין הכל. יש לכם אינקובטורים ומדענים מתקדמים, ויש לכם "תלפיות" וגם "8200" , ואנחנו הקוריאנים מנסים ללמוד מכם את כל מה שאפשר."

לראיון המלא עם שגריר קוריאה, ובו התייחסותו לאיום הגרעין מצפון וההשוואה המתבקשת עם האיום האיראני, חוויותיו מביקורו בקיבוץ והערכתו הרבה למדינת ישראל, אני ממליץ לכם בחום לצפות בסרטון הבא:

(פורסם ב"גלובס" – 13 פברואר 2011)

אהבתם? אל תשכחו לשתף!

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין

פוסטים נוספים

תקוות וחששות

בעוד סיכומי שנת 2015 ממשיכים עדיין להדהד ברקע, במיוחד לאור העובדה שזו היתה שנה מצוינת במבחן ההשקעות בהיי-טק הישראלי, הצלחות יפות בגיוסי

קיקסטארטר חוקרת

הסערה הפוקדת רבים מאתרי הטכנולוגיה וההשקעות בימים האחרונים כמעט ולא זכתה לסיקור בארץ: זאנו, פרויקט הדגל של קיקסטארטר, אתר מימון ההמונים, קרס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *