גלעד עדיין חי

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין
==================================================================
Gilad Shalit, an Israeli IDF soldier, has been a prisoner of war for over 900 days now. Gilad has been deprived from his basic rights as a human being, as a prisoner of war and as a soldier. As a representative of an organization which supports the principles of human rights, please exercise your power, your authority and your good will to protect Gilad Shalit's human rights. Please act to protect Gilad Shalit's prisoner of war rights, as provided for in the Geneva Treaty, adopted on 12 August 1949 by the Geneva Convention relative to the Treatment of Prisoners of War, and endorsed by the Office of the High Commissioner for Human Rights of the United Nations. Please help free Gilad Shalit and bring him back home.
===================================================================
כותב הטור הזה משתייך למדור ההיי-טק וההון סיכון. אבל במדינה שלנו היום אתה מפתח תוכנה ומחר אתה מנווט מעל שמי לבנון. אתמול השקעת בחברה מדהימה והיום אתה מבלה עם המנכ"ל שלה בשירות מילואים בשטחים. אנחנו בונים היי-טק ובו בזמן אנחנו עדיין נלחמים להיות עם חופשי בארצנו.


ביום רביעי שעבר חגג האו"ם את יום השנה הששים להצהרת זכויות האדם. יום לפני כן פירסמה מועצת זכויות האדם של האו"ם רשימת המלצות לישראל, שכללה 99 צעדים לשיפור המצב ההומניטרי באיזורנו. בין השאר דרשה המועצה את הסרת הסגר על רצועת עזה ואת שיחרורם של עצירים פלסטינים. ולעומת זאת, יום חמישי שעבר היה היום ה 900 של גלעד שליט בשבי.

גלעד נשבה בהתקפת מחבלים על עמדה של חיילי צה"ל. אם תקראו את סעיף 4 של אמנת ז'נבה משנת 1949, תגלו שגלעד שליט זכאי למעמד של שבוי מלחמה. סעיף 20 מחייב לטפל בשבויים באופן הומניטארי. סעיף 22 דורש לשמור על תנאים בריאותיים הולמים בשבי וסעיף 31 מחייב ביקורת רפואית חודשית. סעיף 71 באמנת ז'נבה דורש תכתובות בין השבוי לבין משפחתו, בקצב של לפחות שני מכתבים בכל חודש. סעיף 75 באמנה מחייב לאפשר ביקורים של אנשי הצלב האדום אצל השבוי.

כידוע, גלעד שליט לא זכה עד היום לכיבודן של זכויותיו כחייל, כשבוי וכבן אנוש. להיפך. הוא מוחזק בידי אנשים אכזריים וציניים, שבזים מעומק ליבם לערכי זכויות האדם. מידה זהה של זילזול בערכי המוסר הבסיסיים הם מעניקים גם לבני עמם, בכך שהם גורמים להם סבל מיותר, שולחים ילדים למשימות התאבדות, ומנסים למקד התקפות ישראליות על מוקדי אוכלוסייה פלסטינית, כדי להצטלם טוב יותר בעיתונות העולמית. ובניגוד לגלעד שליט, היחס שמקבלים עצירים פלסטינים בישראל, רבים מהם פושעים עם דם על הידיים, כולל ביקורים מבני משפחותיהם ומאנשי הצלב האדום, וכמובן טיפול רפואי וקשר בלתי פוסק עם העולם החיצון.

לאור כל זאת, אחת התגובות ההולמות להמלצותיה של המועצה הנכבדת לזכויות האדם באו"ם היא התקפה רציפה של אנשים שאיכפת להם, על כל מי שיש לו איזושהי נגיעה, ישירה או עקיפה, לגורלו של גלעד שליט. שילחו להם אי-מיילים, פקסים, הודעות כתובות או מוקלטות, השתמשו בכל מדיה אפשרית כדי להעביר להם מסר פשוט: לפני שאתם מטיפים לנו על זכויות האדם, טפלו בעניין גלעד שליט. לפני שאתם מעיזים להעביר עלינו ביקורת, תנו לגלעד שליט את הזכויות הבסיסיות להן הוא זכאי, על פי אמנות האו"ם. יהיה נחמד אם גם תפעלו להפסקת ההפצצות על אזרחים בישראל, אבל לפני כן – עיזרו לנו לשחרר את גלעד שליט.

הנה כמה רעיונות למשלוח אי-מיילים כדי להבהיר לעולם שיש קשר ישיר בין הסגר על רצועת עזה לבין גורלו של חייל ישראלי אחד, שזכויות האדם שלו נרמסות באכזריות בכל יום שעובר: למזכ"ל האו"ם, מר באן קי-מון, כיתבו ל inquiries@un.org , לראש המועצה לזכויות האדם, מר נאווי פיליי, כיתבו ל niu@ohchr.org , למשלחת הנציבות האירופית למדינת ישראל, כיתבו ל delegation-israel@ec.europa.eu . כיתבו להם, וכיתבו להרבה אחרים, כדי שיידעו ששיחרורו של גלעד שליט הוא הנושא הדחוף ביותר שחייב לעמוד על סדר יומם. כי בכל יום שעובר גלעד שליט עדיין יושב בשבי ומחכה לשובו הביתה. כי גלעד עדיין חי.

(פורסם ב"גלובס" – 15 דצמבר 2008)

אהבתם? אל תשכחו לשתף!

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין

פוסטים נוספים

תקוות וחששות

בעוד סיכומי שנת 2015 ממשיכים עדיין להדהד ברקע, במיוחד לאור העובדה שזו היתה שנה מצוינת במבחן ההשקעות בהיי-טק הישראלי, הצלחות יפות בגיוסי

קיקסטארטר חוקרת

הסערה הפוקדת רבים מאתרי הטכנולוגיה וההשקעות בימים האחרונים כמעט ולא זכתה לסיקור בארץ: זאנו, פרויקט הדגל של קיקסטארטר, אתר מימון ההמונים, קרס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *