השמיים יכולים לחכות

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין

השבוע הזה החל במהומות ובשביתות, אבל, אחרי הרעש הגדול שקטה הארץ. חברת אל על שבה לטוס, הממשלה הבטיחה, בצדק, לממן את רוב הוצאות האבטחה של המוביל הלאומי והסתדרות העובדים ויתרה על זכותה להשבית את נמל התעופה הבין לאומי של מדינת ישראל.

אף אחד לא יוצא טוב מהסיפור הזה. ממשלת ישראל יכולה היתה להודיע מראש, בזמן אישור הסכם השמיים הפתוחים, שהיא תישא בנטל העודף של הוצאות האבטחה באל על. היותה של אל על חברת התעופה הבטוחה בעולם הוא נכס לאומי ובתור שכזה ממשלת ישראל בהחלט צריכה לממן את עלותו.

הסתדרות העובדים נכנסה אל הסיכסוך הזה כמי שעטה על שלל רב. היה ברור לכל, שהסכם השמיים הפתוחים מיטיב עם רוב האנשים שהיו אמורים להשתתף בשביתה המיותרת בנתב"ג. עובדי רשות שדות התעופה יהיו בין הנהנים הראשונים והישירים מההסכם הזה, שיגביר את כמות הנוסעים בשדה ויצריך כוח עבודה נוסף. אבל מה זה לעומת ההזדמנות שניתנה להסתדרות להשבית את ערוץ הקשר החשוב ביותר של מדינת ישראל עם העולם, ולהוכיח שוב – בפעם המי יודע כמה – מי מנהל את המדינה ושולט בתשתיות המרכזיות שלה.

חברת אל על נסחפה אל תוך מערבולת השמיים הפתוחים כשהיא מנסה לרכוב על גלי אהדה ציבורית ותחושת קיפוח. מדוע אנחנו מאפשרים לתחרות לא הוגנת לפגוע באחד מסמלי הלאום שלנו ואיך קורה שממשלת ישראל איננה מתחשבת ומאלצת אותנו להתחרות, כאילו היינו סתם עוד חברה. שלא לדבר על כך, שממשלות זרות אינן מעניקות לנו את אותם תנאים הוגנים. משום מה, כל טענות הקיפוח הללו נעלמו ברגע שממשלת ישראל החליטה לטפל בטיעון היחיד שאכן היה מוצדק – עלות הוצאות האבטחה. מה שמטיל ספק באמינות כל יללות החמס וטענות הקיפוח ששמענו ללא הפסק.

הנה נתון נוסף, שמשום מה נעלם לחלוטין בדיון הציבורי המתלהם: אל על איננה טסה בשבת. החברה המתייעלת, הנלחמת על קיומה, שטענה השבוע לחוסר הגינות וקיפוח, משביתה בכל שבוע את כל צי המטוסים שלה ליממה שלמה. הגיע הזמן לשחוט סופית את הפרה הלא קדושה הזו ולאפשר לאל על נוכחות הוגנת בתחרות הבין לאומית. השבתון השבועי מייצר חברת תעופה בלתי יעילה, שאיננה מנצלת את משאביה ואיננה מצייתת לכללים עסקיים הגיוניים. הייתי מצפה מעובדי אל על ומקברניטיה להילחם על זכותם לעבוד כמו כל חברת תעופה אחרת בעולם ולהוות גורם תחרותי אמיתי בשווקים הבין לאומיים.

כי עד שזה יקרה, אני ועשרות אלפי אנשי היי-טק אחרים, כמו גם אנשי עסקים ממגזרים אחרים, ניאלץ לטוס בחברות שכן מוכנות להחזיר אותנו הביתה, אפילו בשבת. למרבה הצער, השינוי החשוב הזה לא יקרה בקרוב. השמיים יכולים לחכות.

(פורסם ב"גלובס" – 24 אפריל 2013)

 

אהבתם? אל תשכחו לשתף!

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין

פוסטים נוספים

תקוות וחששות

בעוד סיכומי שנת 2015 ממשיכים עדיין להדהד ברקע, במיוחד לאור העובדה שזו היתה שנה מצוינת במבחן ההשקעות בהיי-טק הישראלי, הצלחות יפות בגיוסי

קיקסטארטר חוקרת

הסערה הפוקדת רבים מאתרי הטכנולוגיה וההשקעות בימים האחרונים כמעט ולא זכתה לסיקור בארץ: זאנו, פרויקט הדגל של קיקסטארטר, אתר מימון ההמונים, קרס

תגובה אחת

  1. לאלעל דה פקטו עובדת בשבת
    אלא שהיא עושה זאת תחת חברת הקש סאן-דור זה הכל. כך מפרידים על הנייר בין אלעל הכשרה וסאן-דור המשוקצת 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *