עינת מצר – ארגון "יזמיות"

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין
עינת מצר נבחרה ע"י TheMarker כאחת מהצעירים המבטיחים בישראל.





עינת, מנהלת השקעות בג'מיני והמקימה של ארגון "יזמיות", מדברת בגישה פרקטית, חיובית ולא מתמרמרת על נשים יזמות בהיי-טק, למה יש כל כך מעט מהן, ומה אפשר לעשות כדי לשנות. מומלץ.

על פעילותה של עינת לקידום יזמיות בהיי-טק קיראו כאן .

אהבתם? אל תשכחו לשתף!

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין

פוסטים נוספים

תקוות וחששות

בעוד סיכומי שנת 2015 ממשיכים עדיין להדהד ברקע, במיוחד לאור העובדה שזו היתה שנה מצוינת במבחן ההשקעות בהיי-טק הישראלי, הצלחות יפות בגיוסי

קיקסטארטר חוקרת

הסערה הפוקדת רבים מאתרי הטכנולוגיה וההשקעות בימים האחרונים כמעט ולא זכתה לסיקור בארץ: זאנו, פרויקט הדגל של קיקסטארטר, אתר מימון ההמונים, קרס

3 תגובות

  1. להערכתי חוסר הנוכחות של הנשים ביזמות בישראל נובעת מחוסר בטחון מושרש. עד שלא יהיה שינוי בחשיבה של הגברים בתעשיה, המצב לא ישתפר.

  2. לא הכל אפשר לתלות בגברים. למה יש מעט טייסות? מכיוון שחוסמים אותן? לא. לנשים יש במבחנים אוביקטיביים פחות הצלחה מה שקרוי ראייה תלת מימדית, זמן ומרחב. יש להן יתרונות בנושא של שפה. העובדה שיש גם טייסות וגם יזמות איננה מזימה את העובדה שלגברים יש יתרון מובנה בנושאים מסוימים אלא היא בבחינת היוצא מן הכלל המוכיח את הכלל. ברפואה שבה אני עוסק אין לגברים שום עדיפות, והדבר מתבטא בשטח ובהרכב הסטודנטים/סטודנטיות לרפואה.

  3. שלום לכם, כמי שעזרה למאות יזמים בישראל, כיום אני עוברת ממדינה למדינה ועוזרת אנשים ובעיקר לנשים להוציא את הפוטנציאל האמיתי שטמון בהם, בעודי מלמדת את הנשים על איך לגעת בפוטנציאל שלהם, המכנה המשותף שזיהיתי הוא שהם פשוט שמות את עצמן המקום האחרון אחרי כולם, קודם כל שיהיה טוב לאחרים ואחר כך לעצמן, וזה לא רק בגלל גידול ילדים או תמיכה במשפחה, זה מתבטא אפילו בדבר קטן כמו לתת ספר לחברה שביקשה למרות שאותה אישה רצתה בעצמה לקרא אותו, היה חשוב לה שקודם לחברה שלה יהיה טוב.
    כיום אני מסבירה לאותן נשים שזה טוב לתת אבל ישנם שני סוגים של אנשים שנותנים, אחד שנותן מתוך חוזק, זאת אומרת שיש לו כסף, זמן וניסיון והוא מעוניין לתת לאחר ויכול לעשות זאת, והשני שנותן מתוך חולשה, הוא נותן ונותן על מנת לקבל בחזרה, עד שלחלוטין הוא אפילו מבטל את האני שלו שאיתו הוא נולד. וזה כמובן מתחיל מילדות, כשילד רצה אהבה או אוזן קשבת ולא קיבל, הוא גדל מתוך כאב וזה גרם לו להעצים את הנתינה שלו לאחרים.
    כיום אני מסבירה לאנשים את חוקי החיים אבל בעיקר אני עוזרת להם להוציא את הפוטנציאל שהם ויתרו עליו. זו לדעתי מדוע אין הרבה יזמיות בשטח. ואני רואה שאחרי שיחות שאני עושה עם האנשים ובעיקר הנשים, הן פותחות עסקים ומנסות לנגוע בפוטנציאל שבהן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *