מזג האויר בלאס וגאס האיר פנים אתמול למאה וחמישים אלף המבקרים בתערוכת האלקטרוניקה הגדולה בעולם. הצפיפות השנה נסבלת יותר, התורים לדוכני המזון קצת יותר קצרים ואפילו הכיסוי הסלולרי מאפשר מדי פעם שיחות טלפון וגלישה בסמארטפון, דבר שהיה בגדר הבלתי אפשרי בשנים קודמות. כרגיל, יצרני המוצרים האלקטרוניים נערכו לתערוכה הזו כראוי: דוכנים ענקיים, תצוגות מבויימות היטב ואפקטים אור-קוליים משוכללים העניקו את הכבוד המגיע להם למוצרי העתיד.
טלויזיות ה K4 שהוצגו לראשונה בשנה שעברה אמורות להגיע בקרוב לחנויות. איכות התמונה מדהימה והמסכים גדלו בהתאם. מי שמתלהב, מתבקש להכין את קירות הסלון שלו למסכים בגדלים של 55 עד 85 אינץ'. אם אתם ממש מתעניינים, המחיר ההתחלתי לצרכן של טלויזיית OLED-K4 בגודל 85 אינץ' יהיה בסביבות ה 25 אלף דולר. וחשוב לזכור – הטלויזיה כבר מזמן איננה "רק" טלויזיה. המכשיר הישן והטוב הפך למרכז בקרה ביתי מבוסס ענן, המהווה מרכז תקשורת, בילוי וניהול חיי המשפחה. אנחנו מזמינים חברים שגרים בעיר אחרת לצפות איתנו באותה תוכנית דרך מערכת ניהול תוכן משותפת; אנחנו מנהלים את צריכת האנרגיה של המכשירים השונים בבית דרך מסך השליטה של הטלויזיה ובנוסף – המקרר משדר לאותו מסך שנגמר החלב והגיע הזמן להצטייד גם במלפפונים ועגבניות.
אם לשפוט לפי כמות האפליקציות ומכשירי הסמארטפון החדשים, הרי שהיצרנים שמחים להמר על כך שהסמארטפון ימשיך להשתלט על תחומים נוספים בחיינו. הוא יהפוך להיות השלט הביתי, הוא ישמש אותנו לציור ולעריכת תמונות, הוא ימשיך להתחבר לפעילויות רבות ומגוונות. ובשורה לא פחות חשובה – יש לאייפון מתחרים לגיטימיים ואולי אף טובים וחזקים ממנו. לאפל יש סיבה טובה להזיע בדאגה, ולנו – הצרכנים – סיבה טובה לחייך, כי אפל תצטרך לעבוד מאוד קשה על מנת לשמר אותנו כלקוחותיה. כך או כך, אנחנו נרויח.
על מה עוד מהמרים יצרני האלקטרוניקה? על רכבים מחוברים לענן, המאפשרים נסיעה בטיחותית ומהנה יותר; על חיבורי חשמל אלחוטיים שמאפשרים לנו להפעיל את המיקסר במטבח מבלי לחשוש מקצר ומהתחשמלות; על אפליקציות וגאדג'טים שישפרו את הרגלי התזונה שלנו, יעקבו בקפדנות אחרי מדדים שונים לבריאותנו ויזכירו לנו לקחת את התרופות שלנו בזמן.
ברגע של התרוממות נפש הרכבתי על ראשי קסדה חדשנית שהוצגה בתערוכה. לדברי היצרן, המכשיר מייצר שדה מגנטי, הגורם לאיזון מערכת העצבים האוטונומית, מעלה את ספיקת החמצן במערכת הדם ומשפר את הזרימה הבין-תאית. כל זאת תוך כדי שהקסדה משמיעה לך מוזיקה מרגיעה להפחתת הדאגות ומבצעת מסאג' ברקותיך העייפות. אחרי רבע שעה שכזו, גם ההימורים הפראיים ביותר של יצרני האלקטרוניקה נראו לי הגיוניים וסבירים בהחלט. עולם המחר פתאום נראה קרוב יותר אתמול בלאס-וגאס.

…
(פורסם ב"גלובס" – 9 ינואר 2013)