שבוע עמוס בהיי-טק

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין

השבוע שעבר היה עמוס למדי. ביום שלישי בערב הייתי מוזמן לשלושה אירועים שונים. בירושלים נערכה החגיגה השנתית של JVP. זוהי חגיגה, שהפכה כבר למסורת המשלבת חדשנות ויצירה בצד יזמות עסקית וחברתית בלב ליבה של הבירה ובהחלט תעודת כבוד לקרן JVP של אראל מרגלית ושותפיו, על הישגיהם ויוזמותיהם. במקביל לאירוע הזה אירח ראש העיר ניר ברקת את הדוברים בכנס ה HTIA, שנפתח למחרת היום בבנייני האומה. ההזמנה לאירוע עם ניר ברקת היתה קורצת במיוחד: ראש העיר ירושלים הזמין קבוצה מצומצמת של אורחים להרמת כוסית בשעות הערב על גגו של אחד מבתי המלון, הממוקם היטב ומוקף בנופה הקסום של הבירה. מי שהגיעו להרמת הכוסית עם ראש עיריית ירושלים חגגו את אחד מכנסי ההיי-טק היותר מרשימים שנערכו בארץ בשנים האחרונות. כנס ה – HTIA, שנפתח למחרת בבוקר בבנייני האומה, אירח למעלה מאלפיים משתתפים, כ 500 אורחים מ 48 מדינות, כ 200 דוברים וכ 90 חברות סטארט-אפ.    

ואילו בבאר שבע התקיים ביום שלישי בערב טקס השקתו של מרכז המו"פ החדש של EMC. ראש עיריית באר שבע רוביק דנילוביץ', ח"כ פרופ' אבישי ברוורמן, פט גלסינגר, מבכירי  EMC העולמית וד"ר אורנה ברי, סגנית נשיא בחברת EMC ומנהלת מרכז המצוינות של EMC בישראל, גזרו את הסרט וחנכו את המרכז אותו ינהל אופיר קרא עוז. מרכז המו"פ החדש כבר החל בגיוסם של עשרות עובדים והוא יעסוק בפיתוח קווי מוצרים חדשים וקיימים תוך שיתוף פעולה הדוק עם אוניברסיטת בן גוריון.

אולי התיזמון של הטקס הזה במקביל לאירועי פתיחת כנס ההיי-טק בירושלים היה מקרי, אבל יש משהו סמלי בחיבור ביניהם. שכן, נושא החינוך וצמצום הפערים החברתיים עבר כחוט השני בועידת ההיי-טק של ה HTIA בירושלים. דוברים שונים ציינו את הצורך בשיפור משמעותי של החינוך בישראל על מנת להבטיח המשכיות למעמדה כמעצמת היי-טק בין לאומית. ראש הממשלה, בנאום הנעילה של הועידה, הדגיש את החינוך כבסיס לתחרותיות שלנו בשווקים הבין לאומיים.

אחד הנושאים היותר קריטיים לטיפול הוא צמצום הפערים בין הפריפריה החברתית לבין שאר המדינה וביצירת הזדמנויות שוות. נקווה, שההיי-טק הישראלי מתכוון להרים את הכפפה בתחום הזה ובכוונתו להושיט יד לפריפריה. חברת EMC, עם הכנסות של כ 17 מליארד דולר בשנת 2010 ומעסיקתם של כ 48 אלף עובדים ברחבי העולם, הצטרפה השבוע למאמץ הוצאתה של בירת הנגב הישראלי מהפריפריה אל תוך הקונסזוס ההיי-טקיסטי הישראלי.

כמעט שכחתי לציין, באיזה אירוע נכחתי אני ביום שלישי בערב. מכל האפשרויות המרתקות הנ"ל, בחרתי דווקא באפשרות רביעית: טקס סיום שנת הלימודים של מחזור נ"ט בתיכון "הדסים" באבן יהודה. אינני חושב שאי פעם, במהלך עשרים השנים האחרונות, החמצתי אירוע משמעותי כלשהו של אחד מארבעת ילדינו, למרות שהיו לי במהלך השנים תירוצים לא רעים לכך, כעובד היי-טק חרוץ, כיזם וכמנכ"ל. גם השבוע האחרון לא היה יוצא דופן. ליאור שלנו, עוד מעט בן 18, חגג עם שאר בני שכבת י"ב את סיום הלימודים בתיכון בטקס שכלל נאומים לרוב, הופעות מרשימות של בני הנוער והרבה הורים נרגשים מאוד. גם אנחנו היינו שם.

(פורסם ב"גלובס" – 5 יוני 2011)

 

אהבתם? אל תשכחו לשתף!

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין

פוסטים נוספים

תקוות וחששות

בעוד סיכומי שנת 2015 ממשיכים עדיין להדהד ברקע, במיוחד לאור העובדה שזו היתה שנה מצוינת במבחן ההשקעות בהיי-טק הישראלי, הצלחות יפות בגיוסי

קיקסטארטר חוקרת

הסערה הפוקדת רבים מאתרי הטכנולוגיה וההשקעות בימים האחרונים כמעט ולא זכתה לסיקור בארץ: זאנו, פרויקט הדגל של קיקסטארטר, אתר מימון ההמונים, קרס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *