צו 8 לברצלונה

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין
השבוע מתקיים בברצלונה "הקונגרס הסלולרי העולמי" – התערוכה הבין לאומית הגדולה, שמכנסת את כל המי ומי בתחום זה. חלקה של ישראל בייצור חברות סטארט-אפ לעולם הסלולר הוא מן המובילים בעולם. לכן, כמדי שנה, יהיו גם הפעם בברצלונה כמה מאות ישראלים, העתידים לייצג את התעשייה הישראלית בכבוד רב. הנוכחות של כל כך הרבה נציגי ההיי-טק הישראלי בתערוכה, תייצר גם הזדמנויות להסביר את ישראל בפני המבקרים הרבים, המגיעים לברצלונה מכל רחבי העולם.
עובדה זו עמדה בפניהם של מקימי פורום "צו 8 לברצלונה", יעל שני – מומחית לאסטרטגיית מיתוג, ורמי קאליש, שותף מנהל בקרן פיטנגו. הם הקימו את הפורום בשנה שעברה, במטרה לתת "ערכת כלים" הסברתיים לאנשי ההיי-טק הישראלי. שכן, במהלך נסיעותינו אנחנו נדרשים לא פעם להסביר את ישראל, למרות שאיננו דוברים רשמיים של המדינה.
ביום ראשון שעבר, בעת שהאזנתי למרצים בכנס של פורום "צו 8", נזכרתי בהזדמנות הסברה שניתנה לי בקיץ של שנת 2006 , בזמן מלחמת לבנון השנייה. תוך כדי נסיעה עסקית בארצות הברית, יצר איתי קשר מפיק חדשות של CNBC והזמין אותי להתראיין אצלם על מנת להסביר, כשותף בקרן הון סיכון אמריקנית, איך מתנהלים עסקים בישראל, גם בזמן מלחמה. נעניתי בשמחה להזדמנות הזו והתייצבתי באולפני הרשת בשעת בוקר מוקדמת. תוך כדי המתנה ב"חדר הירוק" תידרך אותי תחקירן התוכנית, שלפני שיראיינו אותי יועבר בשידור חי מלונדון ראיון עם מישהו אחר, באותו נושא. ואכן כך היה. המנחה פנה קודם אל המתראיין בלונדון, שעשה עבודה יוצאת דופן, דיבר באנגלית רהוטה וייצג את האינטרס הישראלי באורח מעולה. לאחר מכן קיבלתי אני את חלקי. דיברתי על חוסנה של הכלכלה הישראלית, על היותנו מעצמת היי-טק ועל יכולותינו להתגבר על משברים. סיימתי את הראיון בהתרוממות רוח ובתחושת גאוה על תרומתי למאמץ המלחמתי. דרך אגב, המרואיין השני, בלונדון, היה בנימין נתניהו, שהוצג כ"ראש ממשלת ישראל לשעבר". זמן רב לאחר מכן הואשם בעיתונות, שבמסע ההוא התארחו הוא ורעייתו במלונות פאר ולא חסו על כספי משלם המיסים הישראלי, בזמן מלחמה.
ובחזרה לכנס "צו 8" בשבוע שעבר. את ההרצאה הבולטת והמשמעותית ביותר נתן מר עידו אהרוני, הממונה על פרויקט "מיתוג ישראל" במשרד החוץ בירושלים. מסיבות שעדיין לא ברורות לי התבקש הקהל לשמור את תוכן ההרצאה בסוד. מר אהרוני חזר על בקשתו זו בפניי גם לאחר ההרצאה, ולכן, כדי שלא לפגוע חלילה בסודות המיתוג של מדינת ישראל, אדווח לכם – נציגי ההיי-טק הישראלי, שגרירי ישראל בהתנדבות – את תמצית הדברים: בעולם חושבים עלינו כל מני דברים, היינו רוצים שיחשבו דברים אחרים. יש סקרים שמלמדים מה חושבים עלינו בעולם, אבל זה לא מה שחשבנו שחושבים עלינו. כדאי שנרכז את המיתוג של ישראל סביב נושאים מסויימים, במקום נושאים אחרים. יש דברים טובים שאפשר להגיד על ישראל. יש אנשים בעולם, שאומרים עלינו דברים טובים יותר ממה שאנחנו חושבים שאומרים עלינו. עד כאן. ועד שבמשרד החוץ יהיו מוכנים להסיר את הצנזורה המוטלת על הצדדים החיוביים של מדינת ישראל, אל תתיאשו ידידיי היקרים, הזכירו למאזיניכם ותזכרו תמיד ש… "יש לנו ארץ נהדרת!"
(פורסם ב"גלובס" – 14 פברואר 2010)

אהבתם? אל תשכחו לשתף!

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין

פוסטים נוספים

תקוות וחששות

בעוד סיכומי שנת 2015 ממשיכים עדיין להדהד ברקע, במיוחד לאור העובדה שזו היתה שנה מצוינת במבחן ההשקעות בהיי-טק הישראלי, הצלחות יפות בגיוסי

קיקסטארטר חוקרת

הסערה הפוקדת רבים מאתרי הטכנולוגיה וההשקעות בימים האחרונים כמעט ולא זכתה לסיקור בארץ: זאנו, פרויקט הדגל של קיקסטארטר, אתר מימון ההמונים, קרס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *