שורות אלו נכתבות בגובה שלושים אלף רגל מעל האוקיאנוס. בין ארצות הברית לבין ישראל, ובין "ועידת ישראל", שהתקיימה בלוס אנג'לס לבין ועידת איגוד תעשיית ההיי-טק הישראלי שתתקיים השבוע בירושלים. בימים כל כך קשים לתדמית ישראל בעולם, שתי ועידות, בשתי יבשות שונות, מצדיעות להיי-טק הישראלי.
ועידת ההיי-טק בירושלים תהיה מהמרשימות שנראו כאן מעולם. איגוד תעשיית ההיי-טק, שנוסד השנה, הצליח במשימה היומרנית למשוך אליו את כל מרכיבי ההיי-טק הישראלי – סטארט-אפים וחברות גדולות, חברות בין לאומיות, קרנות הון סיכון ונותני שירותים מקצועיים. הכנס בירושלים מהווה תצוגת עוצמה ראשונה של האיגוד החדש. על פי נתוני האיגוד, צפויים להגיע לועידה כ 2,500 משתתפים, כרבע מהם אורחים מחו"ל. שתי משלחות גדולות מגיעות מהמזרח – כ 90 איש מסין וכ 65 משתתפים מהודו. מצטרפות אליהן משלחות מפינלנד, איטליה וניגריה ו – שימו לב – גם משלחת של כ 15 פלשתינאים. למרות המערבולות במזרח התיכון, בועידת ההיי-טק ישבו יחד פלשתינאים, ישראלים ונציגים זרים וישוחחו על חדשנות עסקית ומגמות בשווקים הבין לאומיים. ראש העיר ירושלים, ניר ברקת, איש היי-טק בעברו, אימץ את הכנס הזה ויהיה בין המברכים. גם ממשלת ישראל תיוצג באופן מכובד: ראש הממשלה יישא דברים. שר האוצר יציג את תוכנית הממשלה לעידוד השקעות בתעשיית ההיי-טק. שר החינוך ישתתף במושב מיוחד בנושא החינוך בישראל במאה ה – 21. בנוסף, יופיעו השר לאיכות הסביבה, השר לענייני מיעוטים ושר המדע.
הכנס גם מהווה מעין חגיגה פרטית ראויה עבור שניים משושביניו: אהרון מנקובסקי, יו"ר איגוד תעשיית ההיי-טק, מוביל את האיגוד ביד רמה אל הפגנת עוצמה מרשימה בירושלים. החזון של מנקובסקי קרם עור וגידים אל מול ספקנות וציניות לא קטנים ונראה שבכנס הזה הוא מקבל אישרור משמעותי. מצטרף אליו המנכ"ל החדש של האיגוד, עודד חרמוני. עיתונאי בעברו, חרמוני הגיע לתפקידו הנוכחי מעמדת סמנכ"ל בחממת מיט"ג ויש לו גם פרספקטיבה של מי שהיה יזם בשתי חברות סטראט-אפ. הוא כתב לי, ש"אני רואה בתפקידי החדש שליחות. באתי לאיגוד כדי להשפיע ולחזק את התעשייה ממנה באתי וייתכן שגם אחזור אליה בעתיד. הכנס הוא מפגן עוצמה של ההיי-טק הישראלי, והוא משלב את כל העושים במלאכה – חברות היי-טק, משקיעים, יזמים והשותפים מחו"ל."
ובצד השני של האוקיאנוס, "ועידת ישראל" בלוס אנג'לס התמקדה בגשר העסקי, הנפרש בין ארצות הברית לבין ישראל על ידי עשרות חברות בין לאומיות ענקיות ומאות סטארט-אפים. השנה הופיעו בכנס מנהלים בכירים מגוגל, מיקרוסופט, אורקל, סנדיסק, מרוול וקוואלקום, ולצידם סטארט-אפים ישראלים מבטיחים כמו אינוביד, סנפילי, פיתגורס, קריון, פיר-39, טאבולה, אמימון ואחרים. בהמשך למסורת "האורח המסתורי" בועידה, הוזמן הפעם, כהפתעה לקהל, תא"ל (מיל.) רן רונן-פקר, שסיפר למאות משתתפים נרגשים על קורותיו כטייס ומפקד בחיל האויר ופועלו המבורך באירגון "צהלה" למען הנוער בישראל.
נשיאת הבלוג הטכנולוגי המוביל טקראנץ' דיברה גם היא בכנס והרעיפה מחמאות על ההיי-טק הישראלי. "הישראלים מובילים במתן פתרונות חדשניים לבעיות הכי קשות. אל תפסיקו לפתור את בעיות העולם!" היא ביקשה מהקהל. חבל, שראש ממשלת תורכיה לא היה שם כדי לשמוע אותה ולהבין, שישראל איננה הבעייה. ישראל היא הפתרון.
…
(פורסם ב"גלובס" – 6 יוני 2010)