"שיר האומץ"

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין
לסיפור הבא יש זוית היי-טקית מעניינת. בשבועות האחרונים הגישו כ 4000 איש את מועמדותם לקורס המנחים של תוכנית מיכא"ל. מתוכם נבחרו כאלף, שהוזמנו למפגשים ראשונים. כ 350 התקבלו לסדנאות מיון, ומתוכם ייבחרו בסופו של דבר כמה עשרות לקורס המנחים. גם אז תיתכן עדיין נשירה. מי שייצאו בסופו של דבר מתהליך המיון הקפדני הזה כשבידם התואר הנכסף של מנחה במיכא"ל, ינחו קבוצות של בני נוער ויקנו להם יכולות, אמונה עצמית ותקוה להגשמת כישוריהם האישיים.

מיכא"ל ("מיצוי כישורים אישיים למצויינות"), נוסדה ב 1994 על ידי היזמים מני ברזילאי ויובל אלוני.
ברזילאי גדל עם עוד עשרה אחים בבית, בקטמון שבירושלים, בתנאי עוני קשים. בגיל 14 עזב את הבית, שכר לעצמו דירה והחל להתפרנס מעבודות מזדמנות. בכוחות עצמו נלחם ברזילאי על מיצוי כישוריו האקדמאיים והתקבל ללימודים באוניברסיטה העברית בירושלים, אחרי שירות צבאי בצנחנים. לאחר שהשלים את לימודיו לתואר ראשון בסוציולוגיה ותואר שני בפסיכולוגיה, הפך להיות, בגיל 28, לאחד היועצים הצעירים ביותר של שמעון פרס, סגן ראש הממשלה ושר החוץ בין השנים 1988 – 1990.

תובנותיו של ברזילאי לגבי התהליך שעבר בעצמו ובנוסף – תחושת השליחות שלו והרצון להוציא כמה שיותר בני נוער מהמעגל של חוסר התקוה, חיברו אותו עם יובל אלוני, בעל תארים אקדמיים בתחום החינוך, שהיה יועץ אישי לסגן ראש הממשלה ושר החינוך יצחק נבון בין 1986 – 1989, והביאו להקמת מיכא"ל.

בבסיסה של שיטת מיכא"ל עומדת התפישה, שבני האדם נולדים עם יכולות דומות, אבל ההבדלים ביניהם נוצרים בשלבי התפתחותם. השימוש בטכניקות ייחודיות מאפשר למצות את הפוטנציאל הטמון בבני האדם ולהביאם להישגים ולמצויינות. תפישה זו מתורגמת לתוכנית אינטנסיבית המתפרשת על פני כשלושה חודשים. החניכים במיכא"ל נדרשים למשמעת קפדנית, וחווים הקנייה של ידע והצלחות ביותר משבעים תחומים, וביניהם: מתמטיקה, אנגלית, חשיבה מדעית, אומנות, קבלת החלטות, חשיבה חיובית ועוד.

התוכנית הכשירה עד היום למעלה מ 150 אלף בוגרים ובמהלך השנים נצברו במיכא"ל הוכחות ליעילות השיטה. על פי מחקר שהזמין משרד החינוך, הציגו בוגרי התוכנית שיפור של 91.42% במיומנויות זיכרון, עלייה של 95.56% בציונים במתמטיקה, שיפור של 51.54% באנגלית, וממוצע של 74% זכאות לבגרות של בוגרי מיכא"ל, מול 36% זכאות ממוצעת בבתי הספר בהם למדו.

ועכשיו – הקשר להיי-טק: על פי נתוני מיכא"ל, 35% מהמועמדים לקורס המנחים האחרון הם אנשי היי-טק. האם הם הרימו ידיים מהמקצוע התובעני? האם החשש מהקיצוצים המאיימים בהיי-טק מעודדם לחפש אלטרנטיבה? ואולי ההסבר הוא, שדוקא אנשי היי-טק מזדהים עם עקרונות מיכא"ל בעניין מיצוי כישורים אישיים ומצויינות? כך או כך, יזמי ההיי-טק בהחלט יכולים להתחבר אל השיר שהפך להיות ההמנון של מיכא"ל, "שיר האומץ", מאת המשורר האנגלי רודיארד קיפלינג:

"אם תחשוב כי תיפול, כבר נפלת / אם תחיה בלי היסוס וניצלת / אם תרצה לנצח אך תאמר לא אוכל /
הן ברור שבחרת בקל שבקל. / זהו חוק עולמים לנמשל ולמושל / ופשוט הוא החוק ואיתן מברזל / החלט כי תוכל – רצונך אז מושל / עליך יגן חוק איתן מברזל. / מלחמות החיים לא תמיד מבקשות / את האיש החזק וכתפיו הנוקשות / אם יתמיד, אז תמיד ינצח בכול / רק אותו האדם החושב כי יכול!"

(פורסם ב"גלובס" – 4 אוקטובר 2009)

אהבתם? אל תשכחו לשתף!

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין

פוסטים נוספים

תקוות וחששות

בעוד סיכומי שנת 2015 ממשיכים עדיין להדהד ברקע, במיוחד לאור העובדה שזו היתה שנה מצוינת במבחן ההשקעות בהיי-טק הישראלי, הצלחות יפות בגיוסי

קיקסטארטר חוקרת

הסערה הפוקדת רבים מאתרי הטכנולוגיה וההשקעות בימים האחרונים כמעט ולא זכתה לסיקור בארץ: זאנו, פרויקט הדגל של קיקסטארטר, אתר מימון ההמונים, קרס

3 תגובות

  1. יזהר שלום רב,

    נתקלתי בבלוג שלך בפוסט על "שיר האומץ", ומצאתי לנכון לעדכנך / לתקנך בנדון:

    החודש התחלתי בשמחה ובעונג ללמוד בקורס מיכא"ל, ואכן המשימה הראשונה שלנו הינה ללמוד את השיר הנ"ל בע"פ.

    עוד באותו ערב, משחזרתי מהשיעור, ערכתי חפירות מעמיקות בנט למצוא את "שיר האומץ", כביכול מאת קיפלינג . מחפירה לחפירה התברר לי מדוע עליי לחפש כ"כ הרבה ומדוע התיסכול, שכן שיר כזה מעולם לא נכתב ע"י קיפלינג ובמקור- אין שיר כזה בכלל… הוא כתב את הפואמה הידועה שלו בשם IF, שזו פואמה בכלל אחרת, אך בעלת אותו המוטו. ואילו התרגום (הלא מושלם) שגם במיכא"ל שגו ושייכו אותו לקיפלינג, שייך לפואמה שכתב Walter D. Wintle, אשר נקראת במקור THINKING וידועה יותר בשם The Man Who Thinks He Can.
    http://oldpoetry.com/opoem/119016-Walter-D-Wintle-Thinking
    http://oldpoetry.com/oauthor/show/Walter_D_Wintle

    בברכה,

    לימור

  2. שלום לימור,

    התחלתי השבוע את קורס מיכא"ל,
    תודה על העידכון לגבי כותב הפואמה "שיר האומץ".

    שבת שלום ולהתראות,

    עירית דותן מעיין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *