רעננה הירוקה

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין
יש לי סימפטיה מיוחדת אל העיר רעננה. לפני כשתים עשרה שנים הייתי שותף להקמתו של הסטראט-אפ ביזנס לאיירס, ורעננה שימשה עבורנו, היזמים, כפשרה הגיאוגרפית הנכונה בין מקומות מגורינו. באחד מהימים התפרסם בעיתונים שחברת נובל, אז חברת היי-טק גדולה ומשמעותית, השקיעה מליוני דולרים בחברה הקטנה שלנו. ראש העיר רעננה התקשר לברך ושאל מה תוכל העירייה לעשות למעננו. "אולי תוכל לדאוג להקצאת כמות מספיקה של מקומות חנייה לעובדי ההיי-טק ברעננה?" שאלתי בנימוס ושנינו פרצנו בצחוק, שכן ברור שבמדינת ישראל קל יותר להקים חברת היי-טק, למשוך אליה משקיעים בין לאומיים ואפילו להגיע איתה לאקזיט, מאשר לטפל כנדרש בחוק בנושא מקומות חנייה.
שנים לאחר מכן, רעננה היא כיום מרכז היי-טק מרשים. מי שנוסע בכביש 4 לא יכול להתעלם מהבניינים המרשימים, המאכלסים חברות בין לאומיות כמו SAP ו TI, בצד חברות סטארט-אפ רבות. בסמוך לקניון "רננים" למשל, נמצאת אחת מחברות הסטארט-אפ היותר "קוליות" שקמו בישראל בשנים האחרונות, הלא היא חברת Waze. מאות אלפי נהגים ישראליים אינם יוצאים לדרכם בבוקר מבלי להפעיל את שירותי הניווט החברתי של Waze על גבי מכשירי הסמארט-פון שלהם.
לפני כחודשיים ביקרתי במשרדי החברה. מכיוון שזיכרון סיוטי החנייה ברעננה עדיין טבוע במוחי יצאתי לדרך מבעוד מועד. לשמחתי, גיליתי שממש בכניסה למשרדי Waze יש מקום חנייה מסומן בכחול לבן ובצידו שלט מאיר עיניים, המעניק לתושבי רעננה ולאורחים בעלי רכב היברידי חנייה בחינם. מלא גאווה על תרומתי הירוקה לעולם, החניתי את רכבי ההיברידי ועליתי לביקור במשרדי Waze. לאחר פגישה מהנה עם אנשי החברה, ירדתי שמח וטוב לב אל רכבי ויצאתי לדרכי. כשבועיים לאחר מכן הגיע אליי בדואר קנס חנייה מעיריית רעננה. מסתבר, שהפקחים ברעננה אינם מתרשמים מקבלת הפנים של העירייה לבעלי רכבים היברידיים.
לאחר דין ודברים עם מחלקת החנייה בעיריית רעננה הוכחתי באמצעות מסמכים שונים, שאכן אני הוא אני ורכבי הוא היברידי. ובשבוע שעבר זכיתי לקבל מכתב מעיריית רעננה, וזו לשונו:
"א.ג.נ., הריני להודיעך כי התובע העירוני, אפי יצחקי, עו"ד ב"כ היועץ המשפטי לממשלה, לאחר שבחן את ערעורך החליט על ביטול דו"ח החניה שבנידון לפנים משורת הדין. להבא עליך להחנות את רכבך כחוק, ודוחות כנגדך לא יבוטלו בעתיד בנסיבות אלו. בברכה, יונת אלחנתי, מנהלת רשות החנייה".
מכתבה של הגברת אלחנתי הותיר אותי נבוך. מבולבל משהו התקשרתי לעיריית רעננה, ואפילו הצלחתי להשיג את הגברת אלחנתי. סיפרתי לה על השתלשלות הדו"ח שלי ועל המכתב עליו היא חתומה. אני שמח לספר לכם, שהגברת אלחנתי היתה אדיבה ביותר והתנצלה בנימוס. לדבריה, המכתב שקיבלתי נועד לעברייני חנייה מסוג אחר. עבור נהגים כמוני, יש במחשבי מחלקת החנייה מכתב שונה, מנוסח באופן ידידותי יותר, כמתבקש מהנסיבות. להערכת הגברת אלחנתי, אחת הפקידות במחלקה לחצה בטעות על המקש הלא נכון, מה שגרם להדפסת הנוסח המוטעה ולמשלוח המכתב השגוי אליי.
בלב שמח קיבלתי את התנצלותה של מנהלת רשות החנייה של רעננה. חיבתי אל העיר נשארת בעינה. יש בה עובדי עירייה מנומסים, חברות היי-טק מרשימות, ובנוסף: ברעננה, הממתגת עצמה כ"פנינת השרון, עיר ירוקה", רכבים היברידיים חונים בחינם. לפעמים.
(פורסם ב"גלובס" – 18 יולי 2010)

אהבתם? אל תשכחו לשתף!

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין

פוסטים נוספים

תקוות וחששות

בעוד סיכומי שנת 2015 ממשיכים עדיין להדהד ברקע, במיוחד לאור העובדה שזו היתה שנה מצוינת במבחן ההשקעות בהיי-טק הישראלי, הצלחות יפות בגיוסי

קיקסטארטר חוקרת

הסערה הפוקדת רבים מאתרי הטכנולוגיה וההשקעות בימים האחרונים כמעט ולא זכתה לסיקור בארץ: זאנו, פרויקט הדגל של קיקסטארטר, אתר מימון ההמונים, קרס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *