פרארי למכירה

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין
רובין שארמה, גורו עולמי בטיפוח מנהיגות ופיתוח אישי, ביקר בארץ בשבוע שעבר. בין מפגש עם נשיא המדינה לבין הופעות ברחבי הארץ, התפנה שארמה להרצות בפני מאות אנשים, שנדחסו בבית מלון תל אביבי כדי לראותו. בגלל נדיבותו המפליגה של ידידי חגי, ממארגני הכנס, זכיתי להימנות עם הקהל הרב, שהגיע לשם. הנוכחים האזינו מרותקים, לפעמים צחקו ולפעמים הזילו דמעה, ויצאו משם טעונים בשלל תובנות.

שארמה התפרסם לראשונה בעקבות ההצלחה המסחררת של ספרו "הנזיר שמכר את הפרארי שלו", שמתאר את המהפך בחייו של עורך דין מצליח, המתנתק מאורח חייו החומרני והריקני ויוצא לחפש אחרי מימוש עצמי ואושר אמיתי.

אינני נמנה על מעריציו של רובין שארמה, ואודה כאן בפה רפה שאפילו לא קראתי את רוב ספריו. אבל, אני חייב להודות, שדבריו יכולים בהחלט לספק מקור השראה לאנשים רבים, ובודאי ליזמי היי-טק, במיוחד בזמנים קשים אלה. ולכן, לאלו מכם שבמקרה לא היו שם, אני מתמצת כאן כמה מהמסרים היותר רלונטיים של הגורו.

המנהיגות, כך שארמה, באה מבפנים (ומי שקרא את "נער החידות ממומביי" יודע כבר, שגם המזל בא מבפנים). ולכן, אינך צריך להיות בעל תואר כדי להיקרא מנהיג. ומה זה מנהיג? להיות מנהיג, לדעת שארמה, פירושו לשנות את העולם במשהו, כל מנהיג בתחומו.

בזמנים קשים אלה קורא שארמה למנהיגים עסקיים להתמקד בליבה וביסודות; יש להשקיע בעובדים ולטפחם; זמן משבר, שימו לב, הוא גם הזדמנות, ולכן כיום על מנהיגים להתמקד באיתור הזדמנויות ולא לבזבז את זמנם רק בטיפול בבעיות; זוהי העת לאנשים אמיצים ולמעשים נועזים; היה עקבי, היה נחוש וגם – היה מוכן לטעות; זכור, שגם פסנתרן מפורסם זייף הרבה מאוד תוים בדרכו לתהילת עולם; זהו גם הזמן לחדשנות וליזמות ולא פחות חשוב מכל אלה, חשוב להיות כנה, ובעל אינטגריטי, תמיד.

בהתיחסו לזמנים הקשים הציע שארמה את "מדריך המצוקה" שלו, המבוסס על מספר שאלות בסיסיות וביניהן: למה מה קרה, מישהו מת פה? מהי ההזדמנות שמציב בפני המשבר הזה? ואיך אני יכול לעשות משהו שיגרום לי, למרות הכל, קצת אושר?

תודו, שגישה אופטימית לחיים לא מזיקה אף פעם. ובנוסף, הנה שלוש תובנות הבסיס שלמד רובין שארמה מאביו: (1) תמיד, בכל יום, לא משנה מה מצבך, מצא זמן בשביל לחלום (2) תמיד, בכל יום, קרא ולמד משהו חדש (3) תמיד, אבל תמיד, צריך שיהיה לך משהו אחד חשוב, עבורו אתה מוכן להקריב את חייך.

טעון בערכים האלו מסתובב רובין שארמה ומשנה את העולם. היזמים שבינינו יזדהו עם כך, שספרו הראשון על הנזיר והפרארי, נתקל בתחילה בסירוב של המו"לים לפרסמו. רק נחישותו של שארמה וגישתו האופטימית, וגם אביו שהלך מדלת לדלת בעיר מגוריו על מנת למכור אותו, הפכו את הספר הזה לרב מכר בין לאומי ואת יוצרו לאדם עשיר.

ומי מביניכם שכבר הצליחו, התעשרו וקנו פרארי – אם במקרה אתם עדיין לא ממש מאושרים ולא בדיוק מלאי הגשמה העצמית, אתם מוזמנים למכור את המכונית, ולחזור לאורח חיים פשוט וממלא. אל תשכחו להתמיד בספורט, אחד מעקרונותיו הבסיסיים של הגורו. וגם – הגדירו לעצמכם מטרות אישיות. כי על פי שארמה, רובנו משקיעים יותר זמן לתכנון החופשה הבאה מאשר לתכנון חיינו. חומר למחשבה.

(פורסם ב"גלובס" – 8 מרץ 2009)

אהבתם? אל תשכחו לשתף!

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין

פוסטים נוספים

תקוות וחששות

בעוד סיכומי שנת 2015 ממשיכים עדיין להדהד ברקע, במיוחד לאור העובדה שזו היתה שנה מצוינת במבחן ההשקעות בהיי-טק הישראלי, הצלחות יפות בגיוסי

קיקסטארטר חוקרת

הסערה הפוקדת רבים מאתרי הטכנולוגיה וההשקעות בימים האחרונים כמעט ולא זכתה לסיקור בארץ: זאנו, פרויקט הדגל של קיקסטארטר, אתר מימון ההמונים, קרס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *