על פוטבול והון סיכון

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין
היום הוא יום חג לאוהבי הספורט בגלל גמר ליגת ה NFL בארצות הברית, ה"סופרבול", שירתק מליוני צופים ברחבי העולם אל המסכים. זהו זמן מתאים להיזכר בסיפור אמיתי, המשלב ספורט, אומץ לב ותושיה, מתח והתרגשות וגם – במפתיע – יזמות והון סיכון.

ובכן, בצהרי יום ראשון התשעה בספטמבר 2007 , בתחילת המחצית השנייה של משחק הפוטבול בין ה"בופלו בילס" לבין ה"דנבר ברונקוס" נכנס מספר 85 של ה"בילס", קוין אוורט, לתיקול חזיתי עם שחקן ה"ברונקוס". לפתע קרה הנורא מכל. בגלל התיקול נפל אוורט על המגרש ונשאר שוכב על הקרקע כשהוא דומם לחלוטין.

לעיניהם ההמומות של הצופים והשחקנים, ובשידור ישיר בטלויזיה, נכנסו למגרש בריצה צוותים רפואיים. תוך כדי הטיפול בפצוע ופינויו לאמבולנס התפשטה הבשורה הקשה ברחבי האיצטדיון: אוורט נפצע קשה בעמוד השידרה, באיזור החוליות העליונות. המשמעות – גם אם יינצל, אוורט עלול להשאר משותק, מצוארו ומטה, לכל ימי חייו.

כאן נכנסים לתמונה תושייתו ואומץ ליבו של רופא הקבוצה, ד"ר אנדרו קפוצ'ינו. תוך כדי טיפול חירום ראשוני באוורט, נזכר הרופא בהרצאה ששמע על טיפול רפואי חדשני בפציעות דומות, שנמצא בשלב של ניסויים קליניים ראשוניים. הוא לא היסס והורה לשנות את מסלול האמבולנס ולכוונו לבית חולים המשתתף בניסוי.

משאושפז אוורט, אובחן בו שבר בעמוד השידרה, בין החוליה שלישית לרביעית. ד"ר קפוצ'ינו ניסה לשכנע את הרופאים בבית החולים לנקוט בשיטת הטיפול החדשנית, אך נתקל בסירוב, בטענה שהטיפול הוא חדשני מדי וללא תוצאות מוכחות עדיין. אך ד"ר קפוצ'ינו לא ויתר. הוא איתר את אימו של אוורט, וקיבל את אישורה לטיפול הנסיוני בשיחת טלפון מרגשת. בארצות הברית, בה רופאים חוששים מכל החלטה חריגה, קטנטונת ככל שתהיה, מחשש לתביעות משפטיות מרושעות, לחם ד"ר קפוצ'ינו לקבל אישור לטיפול חדשני, שתוצאותיו יכלו להעמיד בסכנה את גורלו המקצועי ואת עתידה הכלכלי של משפחתו. בראיונות עמו לאחר מעשה אמר הרופא האמיץ הזה, שלמרות הסכנות, היה ברור לו שהוא יעשה הכל כדי להציל את אוורט.

קוין אוורט חובר למערכת CoolGuard 3000 ,מכשיר רפואי נסיוני חדיש, המקרר את חום הגוף לרמה של היפותרמיה, ומבקר את הטמפרטורה בהתמדה. לאחר כעשרים וארבע שעות מתוחות, כשטמפרטורת גופו נשמרת באיזור ה 33 מעלות, החל אוורט להזיז את אצבעות ידיו, והצליח ללחוץ קלות את ידי ד"ר קפוצ'ינו. הצוות הרפואי שעמד מסביב היה המום ונרגש ביותר. הידיעות על הנס הרפואי הזה הועברו במהירות ברחבי ארצות הברית והתקבלו בהתרגשות עצומה.

עברה כשנה וחצי מאז פציעתו. אוורט עובר כל יום טיפולים פיזיוטרפיים אינטנסיביים. הוא הולך, מבקר לפעמים במשחקי קבוצתו, ומופיע בפני קהל. ב"סופרבול" הקודם היה אוורט אורח הכבוד באיצטדיון. הוא לא ישחק פוטבול מקצועי לעולם, אבל חייו שוקמו והוא יוכל לתפקד כאדם עצמאי ומאושר.
ועכשיו – הקשר להון סיכון. החברה שבמכשיריה השתמשו רופאיו של אוורט כדי להציל אותו משיתוק נקראת אלסיוס. זוהי חברה צעירה, שמומנה בעבר על ידי קרנות הון סיכון וביניהן קיינן פרטנרס, וכיום היא חברה ציבורית. שותפתי, וונדי האטון, יושבת בדירקטוריון החברה ולוותה גם היא את תהליך השיקום של אוורט. פעמים מועטות אנו זוכים לראות כה מקרוב את הקשר בין השקעת הון סיכון לבין הצלת חיים. אבל, כשזה קורה – תסכימו איתי – זוהי תחושה מופלאה.

(פורסם ב"גלובס" – 1 פברואר 2009)

אהבתם? אל תשכחו לשתף!

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין

פוסטים נוספים

תקוות וחששות

בעוד סיכומי שנת 2015 ממשיכים עדיין להדהד ברקע, במיוחד לאור העובדה שזו היתה שנה מצוינת במבחן ההשקעות בהיי-טק הישראלי, הצלחות יפות בגיוסי

קיקסטארטר חוקרת

הסערה הפוקדת רבים מאתרי הטכנולוגיה וההשקעות בימים האחרונים כמעט ולא זכתה לסיקור בארץ: זאנו, פרויקט הדגל של קיקסטארטר, אתר מימון ההמונים, קרס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *