עולים לגבהים חדשים

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין
בחודש מרץ השנה הכריזה ממשלת ישראל על תוכנית שאפתנית להשבתם הביתה של אקדמאים ישראלים השוהים בחו"ל. במסגרת התוכנית יוקמו "מרכזי מצויינות" באוניברסיטאות בארץ, ויתוקצבו תוכניות מיוחדות לקליטתם המוצלחת של אותם הישראלים, שהמדינה רוצה אותם בחזרה. אומנם, מטרה ראויה וחשובה, אבל מה לגבי רבים וטובים, שבאו לכאן מיוזמתם כעולים חדשים ומתקשים להשתלב?
עמותת "גבהים" הוקמה בשנת 2006 ע"י עמותת רש"י ואנשי ההיי-טק אלי איילון (DSPG) ויאיר שמיר (סאיטקס, קרן קטליסט, התעשייה האוירית), המשמש כיו"ר העמותה. מטרתה היא לסייע לקליטתם המוצלחת של עולים חדשים בעלי השכלה גבוהה ולאפשר להם להשתלב באופן מלא בחיי החברה והכלכלה בישראל.
על פי נתוני "גבהים", בחמש שנים האחרונות עלו ארצה כ 86 אלף עולים, ומתוכם כ 11 אלף אקדמאים. כ 20% מהאקדמאים הנם מהנדסים, כ 20% עם רקע פיננסי ועוד כ 20% עם רקע בשיווק ומכירות. רבים מהם יכולים להתאים לעבודה בהיי-טק הישראלי. הם בעלי השכלה מתאימה וניסיון רלונטי, כולם דוברי שפות זרות ויש להם מוטיבציה גדולה להשתלב, לתרום ולהצליח. אבל, מה שחסר לעולים החדשים הוא הקשרים, היכולת להרים טלפון אל ההוא שמכיר את ההיא מהשירות הצבאי המשותף בחיל האויר, או האפשרות לשלוח אימייל קצר וקולע לחבר הצוות שחלק איתך חדר ב 8200.
ביקשתי מד"ר מיכאל בן סעדון, מנכ"ל עמותת "גבהים" ובעצמו עולה חדש-ישן, לקשר אותי עם עולה חדש אחד, מתוך רבים שעדיין לא מצאו עבודה. ד"ר בן סעדון הציג בפניי את דניאל דסגס, בן 32, עולה חדש מצרפת. דניאל ואשתו, ביחד עם בנם הקטן, עלו לארץ בשנת 2009. משפחת דסגס גרה כרגע בחדרה, בדירה שכורה. אלי, בן שנתיים וחצי, הולך לגן והוריו לומדים כל יום באולפן. הם עלו ארצה מתוך ציונות, ולמרות הקשיים והגעגועים העזים למשפחה שנשארה בפריז, הם מאושרים בהחלטתם. ביום הזיכרון השנה חווה דניאל בפעם הראשונה את הצפירות ורגעי הדומיה, שאין דבר יותר ישראלי מהם. הוא סיפר לי ש"זה היה מאוד מרגש. בפעם הראשונה מאז שהגענו, הרגשנו ממש ישראלים".
דניאל דסגס הוא בעל תואר בהנדסת מחשבים ותואר שני במערכות מידע רפואיות מאוניברסיטת פריז. יש לו כשבע שנות ניסיון בניהול פרויקטים של אבטחת מידע בסביבות הטרוגניות רבות משתמשים, הן בחברות מסחריות והן בשירות הציבורי. הוא בעל ידע וניסיון במערכות Unix ו – Linux, בפרוטוקולים שונים של רשתות תקשורת, בשפות תיכנות ובבסיסי נתונים. דניאל היה רוצה לעבוד בצוות אבטחת מידע או בתחום מערכות מידע רפואיות, הוא מוכן לעבוד קשה ומשוכנע, שהמעביד שלו יהיה מרוצה מאוד מתרומתו המקצועית.
דניאל החל לחפש עבודה בתחילת השנה, אבל בחודשים שחלפו מאז לא הצליח להגיע להזדמנויות אמיתיות. הוא מרגיש, שהוא מתקשה "לעבור" טוב ראיון, בגלל מגבלות השפה. אני מאחל לדניאל שימצא עבודה בקרוב, אולי אפילו בעזרתכם האדיבה, קוראים יקרים. אם תרצו ליצור איתו קשר, אנא כיתבו לו מייל ל daniel@desages.com , או שתתקשרו אליו ל 0543156589 . עולים רבים אחרים ישמחו לשמוע מכם דרך עמותת "גבהים". בואו נקבל אותם בזרועות פתוחות, כמו שאולי רצינו להתקבל כאן בעצמנו פעם, כשאנחנו או הורינו עלינו לישראל.
(פורסם ב"גלובס" – 2 מאי 2010)

אהבתם? אל תשכחו לשתף!

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין

פוסטים נוספים

תקוות וחששות

בעוד סיכומי שנת 2015 ממשיכים עדיין להדהד ברקע, במיוחד לאור העובדה שזו היתה שנה מצוינת במבחן ההשקעות בהיי-טק הישראלי, הצלחות יפות בגיוסי

קיקסטארטר חוקרת

הסערה הפוקדת רבים מאתרי הטכנולוגיה וההשקעות בימים האחרונים כמעט ולא זכתה לסיקור בארץ: זאנו, פרויקט הדגל של קיקסטארטר, אתר מימון ההמונים, קרס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *