יו"ר בנק הפועלים, מר יאיר סרוסי, קיבל בשבוע שעבר מתנה מיוחדת: תמונה, שצוירה על ידי שמואל איילין, תלמיד מרכז החינוך הטכנולוגי "אורט" כפר סבא. התמונה הוענקה לסרוסי כאות הוקרה לתרומתו של בנק הפועלים לקידום החינוך במדינה, בערב מיוחד שאורגן על ידי אורט ישראל.
הערב הזה היווה סיכום ל"נקודת מפגש", פרויקט המחבר בין מנהלים בכירים במגזרי המשק השונים לבין בתי ספר ברשת אורט. המשתתפים ביקרו לאחרונה בבתי ספר, חלקם העבירו שיעורים, חלקם נכחו בישיבות מורים, רבים מהם לקחו שיעורי בית להמשך. הקשר הדו-צדדי הזה מכוון ליצור עשייה משותפת לאורך זמן, למען עתיד טוב יותר לחינוך, לכלכלה ולחברה בישראל.
בנוסף להנהלת בנק הפועלים, השתתפו השנה בפרויקט גם בכירים במשק כמו מוטי זיסר, עמוס שפירא, מנכ"ל סלקום, ורוית בר-ניב, יו"ר שיכון ובינוי. מ"רפאל" הגיע היו"ר, האלוף (מיל') אילן בירן, ומצה"ל – תת-אלוף ירון לבנת, ראש פרויקט המרכבה במשרד הביטחון. ההיי-טק הישראלי יוצג השנה ב"נקודת מפגש" באופן מכובד על ידי שליחים רבים, וביניהם: אפי קוטק, נשיא נס טכנולוגיות, זאב ברגמן, מנכ"ל נייס, זאב זליג, מנכ"ל ג'נזיים, משה חורב, מנכ"ל אורקל, משה ליכטמן, נשיא המו"פ במיקרוסופט ישראל, אביחי ניסנבוים מנכ"ל AOL בישראל, בועז מאור, מנכ"ל סיסקו ישראל ומנהלים בכירים אחרים. גם ההון סיכון קיבל נציג, כותב שורות אלו.
כל אלה הוזמנו לערב חגיגי, שאירגנה הנהלת אורט כהוקרה מיוחדת להתנדבותם ולפועלם. את הערב כיבד בנוכחותו שר החינוך, מר גדעון סער. הוא אמר לנוכחים, כי החליט להגיע מתוך כבוד לעשייה החינוכית המתמשכת ברשת אורט ומתוך הערכה למתנדבים, שמעניקים מעצמם למען החינוך במדינה.
כהוקרה לתרומתו המיוחדת של בנק הפועלים, הוחלט באורט לערוך תחרות ציורים, ולהעניק את הציור הזוכה במתנה ליו"ר הבנק. בתחרות זכה התלמיד שמואל איילין, בן 18, תלמיד כיתה יב' מכפר סבא. הוריו של שמואל עלו לארץ מאתיופיה בשנת 1991 , במסגרת מבצע "שלמה". יש לו ארבעה אחים ואחות והם גרים בדירה צנועה, בשכונת יוספטל. האם עובדת כפועלת במפעל "סנו", והאב פועל במפעל לייצור דלתות. המצב הכלכלי בבית קשה אבל ההורים דואגים ומחוייבים לחינוך הילדים שלהם. לשמואל יש קשיי למידה משמעותיים ולמעשה אינו יכול להשתלב בתוכנית לימודים רגילה. אבל, לפני כשלוש שנים, זיהתה המחנכת שלו, פניה פלד, את כישרון הציור הנדיר שלו. ביחד עם שרה תודה, מורה לציור ואומנות ובתמיכת מנהל בית הספר, הצליחו להעניק לשמואל את האפשרות ללמוד להתבטא בשפת הציור. ומאז הוא איננו מפסיק לצייר. בשיעורים, בהפסקות, בבית, שמואל מצייר. באותה רשת חינוך, בה לומדים תלמידים מצטיינים מקצועות כמו ביו-רפואה, אווירו-חלל ורובוטיקה, ניתנה ההזדמנות, גם לתלמיד מתקשה, לבטא את כשרונותיו בדרך המתאימה לו.
בתמונה שזכתה בפרס צייר שמואל ילדים בגילאים שונים וקרא לה בשם "אני שווה". כששאלתי אותו למשמעות השם, הוא חייך ואמר לי: "אני כמו כולם. גם אני שווה." ביום ראשון שעבר, כשהוא עומד נבוך ונרגש על הבמה, ומולו מוחאים לו כפיים שר החינוך של מדינת ישראל, הנהלת אורט ועוד עשרות מבכירי המשק הישראלי, שמואל היה הרבה יותר משווה. שמואל ידע, שהוא הכי שווה בעולם.
…
(פורסם ב"גלובס" – 23 מאי 2010)