לפעמים חלונות נפתחים

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין
מרק אנדרסן, מייסדה של חברת נטסקייפ, העז פעם לומר ש"חלונות", מערכת ההפעלה של מיקרוסופט, הנה בסך הכל אוסף של דרייברים, שלא דובגו היטב. במילים אחרות, תוכנה מקולקלת, שלא נבדקה כנדרש לפני ששוחררה לשימוש. מספרים, שהחבר'ה מרדמונד ממש נעלבו, וזו היתה הסיבה למלחמת החורמה שהכריזה בזמנו מיקרוסופט נגד נטסקייפ.

בתור מי שזכה ליהנות משירותי "ויסטה" ממש מאז ימיה הראשונים, אני נזכר לעיתים קרובות בסיפור הזה, שעה שאני ממתין בנחת להתעוררות המחשב הנייד החדיש שלי. מיקרוסופט ידעה עד כמה אינטנסיבי הוא סדר יומו של האדם המודרני, ולכן התחשבה בנו והעניקה לנו רגעי בטלה רבים מול מסכים כחולים, חלונות מתעוררים, ואפליקציות תקועות. בזמן שהמחשב שלנו "עולה", אנחנו יכולים לשתות קפה, להתקשר לאשה, לנזוף בברוקר, ולפעמים אפילו לנמנם קלות עד שייטענו כל הדרייברים, יסתיימו ההודעות חסרות הפשר, ייעלמו התלונות על קונפליקטים באפליקציות, וסוף סוף יעמוד לרשותנו מסך נקי, הממתין בדריכות לפקודתנו.

מאחר שמועד רכישתו של המחשב החדש שלי, לפני כשנתיים, חל בסמוך להשקתה של "ויסטה" נערכתי בהתאם. קניתי את המחשב הכי משוכלל, שידרגתי למעבד המהיר ביותר, הוספתי אין סוף זיכרון, והזמנתי דיסק בעל נפח איכסון מפחיד. התוצאה הסופית היא, למרבה הגאוה, המחשב הכי יקר שמאז ומעולם קנינו ב"קיינן". כל כך יקר, עד כדי כך ששקלתי לדווח עליו כהשקעה בחברה חדשנית, על מנת שלא לעורר עלי את זעמו של מנהל הכספים הקשוח שלנו. אבל, למרות כל זאת, המחשב שלי משתהה בהדלקתו, נתקע לעיתים תכופות, ומתנהל לו בעצלתיים.

מליוני שעות אדם ומאות מליוני דולרים הושקעו בפיתוחה של מערכת ההפעלה "ויסטה". אין סוף כוונות טובות, מאמצי תיכנון, ואמצעי פיתוח חדשניים התאחדו למוצר, שבמקרה הטוב לא שינה כלום לאף אחד. רבים ממשתמשי מיקרוסופט "הצביעו ברגליים", והעדיפו לדבוק במערכת ההפעלה הקודמת, XP , במקום לבזבז את זמנם היקר בנסיונות עקרים לאלץ את המחשבים שלהם לתפקד תחת האילוצים המחמירים של "ויסטה". אבל לא אני – כמשתמש ותיק ונאמן של מיקרוסופט, המשכתי להיאבק בגבורה. ביצעתי אופטימזציה לדרייברים ודה-פרגמנטאציה של דיסקים. הורדתי "פאצ'ים" ומעליהם התקנתי "סרביס פק". עידכנתי באופן שוטף את מעט התוכנות שהעזתי להתקין על מחשבי העדין, על מנת שלא לעורר את חמתה של מערכת ההפעלה האלגנטית שלו.

ובדיוק כשהתרגלתי סוף סוף לאיטיותו של המחשב האהוב שלי, כשלמדתי ליהנות מזמנים של הרהורים ובהייה בחלל, בשעה שתהליכים פנימיים בלתי נהירים משתוללים בקרבי המכונה החביבה, הנה דווקא עכשיו החליט הענק מרדמונד להתערב בשלוות חיי ולהכריז בדרמטיות על זמינותה של גירסת ביטא למערכת ההפעלה החדשה, המדהימה מכולן, אם כל המערכות, "חלונות 7".

"בשנים האחרונות ביקשתם שנבצע מספר שינויים בחלונות", מספר בנימוס אתר האינטרנט של "חלונות 7" (בתרגום חופשי שלי), "האזנו לכם בקשב רב. כעת הגיע הזמן לשתף אתכם בדרך שבה מימשנו את הפידבק שלכם. "חלונות 7" היא מהירה יותר, אמינה יותר ומקילה עליכם לעשות את מה שאתם רוצים."

אם הבנתי נכון, ידידינו מרדמונד בעצם אומרים לנו, ש"ויסטה" היא איטית, לא אמינה ומקשה עלינו לעשות את מה שרצינו. אבל יש תקוה, שכן מליוני שעות עבודה ואין סוף משאבים הושקעו ב"חלונות 7", כדי להופכה למה שחיכינו לו זה זמן רב. נשמע מוכר?

(פורסם ב"גלובס" – 18 ינואר 2009)

אהבתם? אל תשכחו לשתף!

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין

פוסטים נוספים

תקוות וחששות

בעוד סיכומי שנת 2015 ממשיכים עדיין להדהד ברקע, במיוחד לאור העובדה שזו היתה שנה מצוינת במבחן ההשקעות בהיי-טק הישראלי, הצלחות יפות בגיוסי

קיקסטארטר חוקרת

הסערה הפוקדת רבים מאתרי הטכנולוגיה וההשקעות בימים האחרונים כמעט ולא זכתה לסיקור בארץ: זאנו, פרויקט הדגל של קיקסטארטר, אתר מימון ההמונים, קרס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *