כוכבי הים והיבשה

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין
בשבוע שעבר סיפרתי כאן על דניאל, עולה חדש מצרפת, הנעזר בעמותת "גבהים" על מנת לחפש עבודה. בצידן של תגובות מחממות לב מאנשים טובים שהציעו את עזרתם, ביניהם גם מנכ"לים של חברות הייטק, היתה תגובה אחת, שמשכה את תשומת ליבי. קוראה נאמנה של הטור הזה כתבה, שאכן, המטרה – לעזור לעולים חדשים – היא ראויה, אבל זוהי בסך הכל "טיפה בים המובטלים". היה כמובן צדק בדבריה. אבל, לכבודה של קוראה זו ולכבוד רבים אחרים שחושבים כמוה, אני מוצא לנכון לספר כאן את הסיפור העממי על כוכבי הים. הסיפור נכתב במקור על ידי הסופר האמריקני לורן אייסלי (שחי בין השנים 1977 – 1907), והוא זכה לגירסאות רבות בדפוס וברשת, כולל מספר סרטוני וידאו ביו-טיוב.
הנה הסיפור, בגירסה מקוצרת: איש אחד יצא לרוץ לאורך חוף הים. בעודו רץ, הבחין בנער צעיר, הולך לו לאיטו לאורך החוף, מתכופף מדי פעם, מתרומם ומשליך משהו אל המים. כשהתקרב אל הנער ראה, שהוא מרים כוכבי ים וזורק אותם בעדינות אל תוך המים. "נער צעיר, מה אתה עושה?" שאל האיש בתמיהה. "אני מציל כוכבי ים", ענה הנער, "אם יישארו פה על החוף, הם יתייבשו וימותו." האיש קימט את מצחו ואמר לנער: "ילד, הסתכל סביבך, יש פה אלפי כוכבים זרוקים על החוף. אתה לא באמת חושב שתוכל להציל את כולם, נכון?" הנער חייך וענה לו: "ברור שלא. לרוב הכוכבים כאן לא אוכל לעזור. אבל, הכוכבים הבודדים, שאותם כן החזרתי חזרה למים, עבורם חוללתי שינוי אמיתי. להם נתתי הזדמנות לחיים חדשים". הנער סיים את דבריו, ופנה לדרכו לאורך החוף, כשמדי פעם הוא מתכופף להרים כוכב ים נוסף. האיש המשיך בריצתו. מדי פעם נראה מתכופף, מרים כוכב ים ומשליך אותו אל המים. סוף הסיפור.
בישראל של שנות האלפיים מוטלים כוכבי ים רבים על החוף. אנשים רבים ממשיכים בריצתם היומית, אולי מבחינים בכוכבים המוטלים לרגליהם ואולי לא. אבל ישנם גם רבים מאוד, שעוצרים את ריצתם, מתכופפים ומרימים כוכבי ים במטרה להצילם.
ביקרתי בשבוע שעבר בחברת "פריים סנס". על לוח המודעות של החברה, בכניסה למטבח, היה תלוי מכתב תודה צנוע מעמותת "פתחון לב", המסייעת במזון, הלבשה והנעלה למשפחות נזקקות וגם תומכת בבני נוער במצוקה. עובדי "פריים סנס" זכו להוקרת תודה על הסיוע שתרמו בחג הפסח השנה. לא מזמן, נפגשתי עם מנהלים בכירים בחברת "נס טכנולוגיות" בקריית עתידים. הם סיפרו, שהתחייבו לפעילות של תרומה לקהילה במסגרת הגדרת המטרות השנתיות שלהם. הם לוקחים את המחוייבות הזו בשיא הרצינות ובוחנים חלופות. אלו הן רק שתי דוגמאות, וישנן עוד רבות מאוד.
ההיי-טק הישראלי רווי בדוגמאות של יזמים, עובדים, מנהלים ומשקיעים המקדישים מזמנם ולעיתים אף מהונם לטובת מטרות שונות של עזרה לזולת. מעמותות שונות לטיפול בבני נוער במצוקה, דרך פעילויות לקידום החינוך בישראל או התנדבות לסיוע לקשישים, והמשך בהתאגדויות למען תרומה לקהילה, לפיתוח הפריפריה, להגנה על איכות הסביבה ועוד ועוד. תסכימו איתי, שיש משהו מחזק ביותר בעובדה, שכל כך הרבה אנשים מחוייבים לעזרה לזולת. הם הולכים על קו החוף, מרימים כוכבי ים, ומחזירים אותם למים.
(פורסם ב"גלובס" – 9 מאי 2010)

אהבתם? אל תשכחו לשתף!

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין

פוסטים נוספים

תקוות וחששות

בעוד סיכומי שנת 2015 ממשיכים עדיין להדהד ברקע, במיוחד לאור העובדה שזו היתה שנה מצוינת במבחן ההשקעות בהיי-טק הישראלי, הצלחות יפות בגיוסי

קיקסטארטר חוקרת

הסערה הפוקדת רבים מאתרי הטכנולוגיה וההשקעות בימים האחרונים כמעט ולא זכתה לסיקור בארץ: זאנו, פרויקט הדגל של קיקסטארטר, אתר מימון ההמונים, קרס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *