אירגון עובדים לדוגמה

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין
בשבוע שעבר הושבתה מערכת החינוך העל יסודית לשעה אחת, במחאה על התגברות האלימות כלפי מורים. הקש האחרון היה הפעם אביה של תלמידת תיכון, שמנהלת בית הספר העזה להעיר לה על לבוש לא צנוע. על פי עדות המנהלת, האב הזועם הגיע לבית הספר, הודיע לה שבכוונתו לרצוח אותה והחל להכותה. היא הצליחה לברוח לחדר המורים ולהסתתר שם עד להגעת המשטרה.

למרות שאני מזדהה לחלוטין עם הזעם והתיסכול בקרב ציבור המורים, הרי שהשבתת הלימודים מעוררת בי תהיות ומחזירה אותי אל הדיון האופנתי בדבר הקמת אירגון עובדים מקצועי לאנשי ההיי-טק. דוקא ההסתכלות על מערכת החינוך הקורסת, ועל התרומה העלובה שהיא מקבלת מארגון המורים העל יסודיים, מביאה אותי למסקנה, כי אירגון דומה בהיי-טק יסמן נסיגה מסוכנת לענף הכלכלי המפואר הזה.

מערכת החינוך בישראל הולכת ומידרדרת כבר זמן רב, ובקצב מואץ יותר בשנים האחרונות. קיומו של אירגון מורים לוחמני לא סייע בכהוא זה לבלימת ההידרדרות במעמד המורה, להעלאת רמת הלימודים או להפחתת האלימות. אם כבר – אז להיפך. תראו את הדוגמא האישית שמקבלים תלמידי התיכון שלנו מהתנהגותו הבריונית של יו"ר אירגון המורים, שאף הרשה לעצמו לאחרונה להתרברב בראיונות עיתונאיים במה שעולל לשרת החינוך בחודשים שקדמו לבחירות. התלמידים האלה רואים אירגון כוחני, שמנהיגו פגע בתהליך הדמוקרטי במדינה, על מנת להוכיח מי כאן הוא השולט ועל פי מי יישק דבר במערכת החינוך. וזהו אותו מנהיג, שיוצא בשצף קצף נגד אוזלת ידה של המערכת, שהוא אחד הגורמים המרכזיים להחלשתה.

וזהו גם אותו אירגון, המייצג מורים, שרובם המכריע הם אנשים נפלאים, חרוצים וערכיים, אך גם מגן בחירוף נפש על מיעוטם המזערי, שהוא סרח מיותר ולא רצוי, בעל ביצועים נמוכים ובעלי תרומה שלילית ביותר למערכת החינוך. ההגנה הטוטאלית שלה זוכה מורה גרוע, חסר כל סיכוי לשיפור ואולי אף עצלן וחסר ידע מקצועי בסיסי, ממחישה עד כמה הכוח הבלתי מוגבל של האירגון הזה יכול להיות מזיק בראייה מערכתית כוללת. והמערכת הכוללת כאן, להזכירכם, היא מדינת ישראל.

ועכשיו – דמיינו לכם אירגון עובדים לוחמני כזה בהיי-טק. אירגון, שאין לו שמץ של ראייה ממלכתית, שאיננו מנסה להבין את צרכי המדינה ואת חשיבותה האסטרטגית של כלכלת המידע לחוסנה של המדינה. חישבו על אירגון עובדים שלא מאפשר לפטר עובד שאינו עומד במשימותיו, שאיננו מרשה לתת בונוס לעובד מצטיין, שמוכן להשבית את כל חברות ההיי-טק בישראל אם חברה מסויימת נאלצת לקצץ בשכר העובדים בגלל המצב הכלכלי הקשה. אני טוען, שכמו שאירגוני המורים לא תרמו לקידום החינוך בישראל, כך גם אירגון עובדי ההיי-טק, לא רק שלא יתרום למעמד העובדים, אלא גם יהווה מכה קשה למנוע הצמיחה החשוב ביותר בכלכלה הישראלית.

ובחזרה לאב האלים. היינו רואים פחות מקרים כאלה אילו היה האדון המכובד יושב בכלא בשבע השנים הקרובות. במקום בו יש חוק וסדר אין צורך בשביתות ובמחאה של אירגון המורים נגד אלימות. כמה נחמד היה אילו היה פה חוק שכזה. בעצם, סליחה – החוק, הקובע עונש של שבע שנות מאסר על פגיעה בעובדי ציבור כבר קיים. אולי מישהו יכול ללמד את מדינת ישראל לכבד את חוקיה? בשביל זה לא צריך שביתה ולא צריך אירגון עובדים. בשביל זה צריך חינוך לערכים.

(פורסם ב"גלובס" – 29 מרץ 2009)

אהבתם? אל תשכחו לשתף!

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב linkedin
לינקדאין

פוסטים נוספים

תקוות וחששות

בעוד סיכומי שנת 2015 ממשיכים עדיין להדהד ברקע, במיוחד לאור העובדה שזו היתה שנה מצוינת במבחן ההשקעות בהיי-טק הישראלי, הצלחות יפות בגיוסי

קיקסטארטר חוקרת

הסערה הפוקדת רבים מאתרי הטכנולוגיה וההשקעות בימים האחרונים כמעט ולא זכתה לסיקור בארץ: זאנו, פרויקט הדגל של קיקסטארטר, אתר מימון ההמונים, קרס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *